- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sorin Grindeanu a prezentat scenariile politice pentru anul 2023. „Marcel Ciolacu este votat şi este prim-ministrul nostru în 2023, punct!”

05 Oct, 23:50 • Gabriela Andreescu
Invitat miercuri, 5 octombrie, în cadrul emsiunii Talk News de la Profit news TV, Ministrul Transporturilor, vicepremierul Sorin Grindeanu, a declarat despre alegerile prezidenţiale din 2024, că şi-ar dori ca după 20 de ani, Romania să aibă din nou un preşedinte de stânga şi să fie membru PSD
Sorin Grindeanu a prezentat scenariile politice pentru anul 2023. „Marcel Ciolacu este votat şi este prim-ministrul nostru în 2023, punct!”

”Marcel Ciolacu este votat şi este prim-ministrul nostru în 2023, punct!”, a spus Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a vorbit despre echipa PSD și despre sprijinul acordat de această echipă lui Marcel Ciolacu

”Conducerea de la Congresul din 2020 a fost una în care s-a ţinut cont de toate punctele de vedere şi s-a venit în echipă. PSD are această echipă, aleasă la congresul din 2020 cu Marcel Ciolacu preşedinte care a propus această echipă, din care fac parte. Marcel Ciolacu este cel votat de acum un an aproape în a fi propunerea nostră pentru prim-ministru, şi aici lucrurile nu au nuanţe, avem vot”, a spus vicepremierul României.

Citește și: Sorin Grindeanu se gândește să fie din nou premier. „Orice om politic are un anumit proiect”

Întrebat ce se întâmplă dacă preşedintele Klaus Iohannis nu ar numi premierul PSD, Grindeanu a spus că se vor organiza alegeri anticipate, notează news.ro

Totuși, Grindeanu și-a arătat încrederea în coaliția cu PNL, pe care o consideră stabilă.

”Eu nu aş face astfel de supoziţii, în momentul de faţă vorbim de o coaliţie stabilă, care a semnat un protocol, este un lucru ştiut de toată lumea şi nimeni nu are nevoie de instabilitate în România”, a mai spus el.

Sorin Grindeanu a vorbit despre planurile echipei PSD pentru următorii doi ani
Sorin Grindeanu a vorbit despre planurile echipei PSD pentru următorii doi ani

Vicepremierul a subliniat importanța unei guvernări inteligente, în vederea acumulării de capital politic pentru alegerile din anul 2024

”Trebuie să guvernăm foarte bine de anul viitor iar anul 2024 va fi un an plin de alegeri”, a mai spus politicianul PSD.

Citește și: Conferințele politicienilor, pe banii statului? Sorin Grindeanu: „Doar biletul meu de avion costa 10.000 de euro”

Întrebat despre persoana pe care PSD intenționează să o lanseze în cursa prezidențială, Grindeanu a arătat că apreciază deschiderea lui Marcel Ciolacu în a spune că  se pot lua în calcul chiar şi candidaţi din afară, dar că partidul va lua deciziile potrivite când ne vom apropia de acel moment al alegerilor.

”Mi-aş dori din 2024, după 20 de ani, este dorinţa mea, ca ţara aceasta să aibă din nou un preşedinte de stânga, de 20 de ani avem numai preşedinţi de dreapta. Mi-aş dori să fie membru PSD”, a arătat Grindeanu.

Grindeanu a arătat că experienţe în care cineva e la partid şi altcineva la guvern nu funcţionează şi a precizat că şi liberalii au observat acest fapt.

Despre o viitoare colaborare cu PNL, în 2024, Grindeanu a arătat că în opinia sa PSD ar trebui să aibă candidaţii săi.

„Tocmai, pentru că trebuie să îşi păstreze propria identitate, trebuie să propună candidaţi fiecare formaţiune”,a mai afirmat vicepremierul României.

 

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult