- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Incredibil! El este profesorul din România care a renunțat la catedră și a pus bazele unei afaceri de peste 30 milioane de euro

25 Jun, 20:35 • Lupu Alexandra
Un profesor din România a renunțat la catedră și a construit o afacere de peste 30 milioane de euro. El a reușit să se lupte cu giganții străini de pe piață.
Incredibil! El este profesorul din România care a renunțat la catedră și a pus bazele unei afaceri de peste 30 milioane de euro

Andrei Cruceru era, la începutul anilor 2000, profesor la catedra de fizică a Universității Politehnica din București. Un an mai târziu, a renunțat la predare și s-a orientat către industria IT, informează businessmagazin.ro. Și-a deschis propria companie, care îi aduce venituri anuale de peste 30 milioane de euro. El a reușit să țină piept competiției din partea giganților internaționali de pe piață.

Profesorul care a renunțat la catedră pentru o afacere în IT

Andrei Cruceru a declarat că experiența pe care o are îi confirmă că a luat decizia corectă, de a renunța la catedră în favoarea unei afaceri în IT. El consideră că domeniul în care activează și tehnologia trebuie puse în serviciul oamenilor.

Citește și: Hotelurile din Grecia se vând la foc automat. Cât costă o astfel de afacere, în 2023

„Am mizat întotdeauna pe calitatea oamenilor în toate deciziile pe care le-am luat, iar experienţa mi-a confirmat că am procedat corect.

Nicio idee nu are şanse de reuşită dacă nu se ia in calcul factorul uman. Cred că se uită prea des acest adevăr elementar”, susţine Andrei Cruceru, CEO, Metaminds, fostă Nova Tech Integrated Solution.

Andrei Cruceru, fostul profesor
Andrei Cruceru, fostul profesor

Afacerea fostului profesorului a luat naștere în 2015 și a ajuns la o cifră de afaceri de 156 milioane de lei în primii 5 ani. Compania lui Andrei Cruceru a fost inclusă în FT în clasamentul din 2020 și 2021 al celor mai performante 1.000 de companii din Europa din perspectiva ritmului de creștere. Metaminds este formată dintr-o echipă de 47 de angajați și a ajuns în 2022 la venituri de 179.5 milioane de lei.

Principalii clienți vin atât din sectorul public, cât și din cel privat. Clienții provin în mod special din sectorul financiar-bancar, telecomunicații, energie și utilități. Compania nu a dus lipsă de activitate.

Cu toate acestea, fostul profesor afirmă că nici provocările nu au lipsit. Dintre acestea, Cruceru enumeră: identificarea soluțiilor viabile pentru implementarea pe sisteme / infrastructuri nu întotdeauna aduse la zi, atragerea de resurse umane, creșterea vulnerabilităților, dar și întârzierile de livrare de la furnizori, provocată de criza de aprovizionare.

Vezi și: Claudia și-a construit o afacere de succes în Italia. Povestea inspirațională a româncei