- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Înscrierea pas cu pas în programul „Casa Verde Fotovoltaice”. Iată detaliile pentru aplicare

11 May, 18:55 • Constantin Cristina
Pentru a te înscrie oficial în programul „Casa Verde Fotovoltaice” trebuie să faci corect toți pașii. Iată ce trebuie să faci pentru a aplica.
Înscrierea pas cu pas în programul „Casa Verde Fotovoltaice”. Iată detaliile pentru aplicare

Start la programul „Casa Verde Fotovoltaice”! Se aproprie data pentru înscrieri, așa că pentru a te înregistra în mod corespunzător trebuie să efectuezi pașii necesari cu mare atenție și îi poți face într-un mod ușor și eficient, trebuie doar să urmezi instrucțiunile menționate mai jos, a informat stiripesurse.ro.

Vezi și: Casa Verde Fotovoltaice 2023. Când începe sesiunea de înscriere pentru persoanele fizice. Anunț oficial de la AFM

Așadar, calendarul înscrierilor pentru persoanele fizice în program a fost deja stabilit de Administrația Fondului pentru Mediu, iar înscrierile se vor efectua în zile diferite, în funcție de domiciliul solicitantului.

Față de ceilalți ani, înscrierilor se vor face online, similar cu înscrierile în programul Rabla pentru Electrocasnice și obținerea voucherelor aferente.

Astfel, doritorii trebuie să acceseze link-ul pentru crearea contului AFM: https://inscrierionline.afm.ro.

Ghid pentru înscrierea în programul „Casa Verde Fotovoltaice”

Pasul 1: Apăsați pe „Creează cont”

programul „Casa Verde Fotovoltaice”
programul „Casa Verde Fotovoltaice”

Pasul 2: Introduceți adresa de mail

programul „Casa Verde Fotovoltaice”
programul „Casa Verde Fotovoltaice”

Pasul 3: Apăsați pe „Trimiteți codul de verificare” și verificați codul primit

programul „Casa Verde Fotovoltaice”
programul „Casa Verde Fotovoltaice”

Pasul 4: Introduceți parola: trebuie să fie formată din minim 8 caractere, aceasta să conțină minim o literă mare și 3 cifre

programul „Casa Verde Fotovoltaice”
programul „Casa Verde Fotovoltaice”

AFM a transmis prin intermediul unui comunicat că încep înscrierile în programul Casa Verde Fotovoltaice. Concret, reprezentanții au anunțat că persoanele fizice interesate să își înstaleze panouri solare pot depune dosarul începând cu data de 19 mai. Bugetul total alocat proiectului este de 1.75 miliarde de lei. Finanțarea se acordă în valoarea maximă de 20.000 de lei, sub condiția suportării unei contribuții personale a beneficiarului de 2.000 de lei.

Sesiunea de finanțare pentru persoanele fizice se va desfășura până la data de 26 iunie, la miezul nopții. De asemenea, în perioada 27 – 29 iunie, ora 23:59, se vor putea înscrie în programul Casa Verde Fotovoltaice și bisericile. Președintele AFM a declarat că programul este important din punct de vedere al politicilor de protecție a mediului. Laurențiu-Adriam Neculaescu a precizat că AFM a depus toate eforturile necesare pentru a simplifica accesul persoanelor fizice la program, dar mai ales, a elaborat noi aplicații informatice.
Reprezentantul a menționat că, în ediția din acest an, persoanele fizice se vor putea înscrie în cadrul programului printr-o aplicație informatică, fiind alocate 3 zile pentru fiecare regiune, întocmai pentru a evita un blocaj din cauza suprasolicitării. Neculaescu a declarat că vrea să sprijine aproximativ 87.500 de gospodării în efortul de a reduce cheltuielile la energie, pe lângă cele 55.000 de sisteme care au fost deja aprobate pentru finanțare în cele două sesiuni organizate până acum.
Alte articole: Start la înscrierile pentru programul Casa Verde! Ministrul Mediului anunță când pot fi depuse documentele