- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 17 iunie. ANM, alertă de vreme severă în România. Ce zone vor fi afectate

17 Jun, 12:17 • Lupu Alexandra
Meteo 17 iunie. Averse, descărcări electrice, vijelii şi grindină anunțate în cea mai mare parte a țării.
Meteo 17 iunie. ANM, alertă de vreme severă în România. Ce zone vor fi afectate

ANM aduce vești proaste pentru români, informează ziare.com. Vremea este instabilă în cea mai mare parte a țării. Există o prognoză specială pentru Capitală.

Meteo 17 iunie

Meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu de averse torențiale și instabilitate atmosferică accentuată sâmbătă, 17 iunie, în estul și sud-estul Transilvaniei, cea mai mare parte a Moldovei, în zona Carpaţilor Orientali şi estul Carpaţilor Meridionali. Pe de altă parte, Oltania, sudul Banatului, vestul Munteniei, Transilvania, Maramureș și Moldova sunt zone vizate de instabilitate atmosferică, iar alerta de cod galben este valabilă până duminică dimineață. Avertizarea de cod galben este valabilă între orele 10 și 18.

Te-ar putea interesa și: Ce a pățit o româncă după ce a cumpărat un apartament într-o clădire nouă. „Acum te obligă mai nou să-ți cumperi și loc de parcare”

”În intervalul menţionat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Oltenia, sudul Banatului, vestul Munteniei, Transilvania, Maramureş şi Moldova.

Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi pe arii restrânse vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 30…40 l/mp”, transmite ANM.

Meteo
Meteo

Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi și spre seară și noapte și în restul Munteniei. Vremea continuă să fie instabilă și în următoarele zile. Avertizarea de cod portocaliu vizează orele 12 și 23, fiind anunțate averse torențiale.

”În estul şi sud-estul Transilvaniei, cea mai mare parte a Moldovei, în zona Carpaţilor Orientali şi estul Carpaţilor Meridionali vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi pe arii restrânse vijelii şi grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 30…40 l/mp şi izolat de peste 50 l/mp”, anunţă meteorologii.

Meteorologii au prezentat o prognoză specială pentru Capitală. Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate seara și la începutul nopții. La începutul nopții se vor semnala descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și averse, posibil torențiale. Temperatura minimă va fi de 15..17 grade, iar cea maximă de 27..29 grade.

Vezi și: Vești bune! Peste 120.000 de pensionari vor beneficia de bilete pentru tratamentele balneare în acest an