- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 2-8 februarie. Vremea se schimbă radical

01 Feb, 23:08 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea în România. A fost actualizată prognoza pentru următoarele zile.
Meteo 2-8 februarie. Vremea se schimbă radical

Conform meteorologilor de la ANM, la noapte, în țară, cerul va fi mai mult noros și temporar vor fi precipitații slabe pe arii extinse, exceptând regiunile sudice unde acestea se vor semnala doar pe alocuri și în a doua parte a nopții. La munte va ninge, în Maramureș și în Transilvania vor predomina ninsorile, în Banat și Crișana vor fi mixte, iar în Moldova, Oltenia și Muntenia vor fi mai ales ploi ce pot favoriza izolat depunerile de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări la munte, în special la altitudini mari, precum și în Moldova și în sud-vestul Olteniei. Temperaturile minime se vor încadra între -5 și 3 grade.

Meteo București

Cerul, variabil în primele ore, se va înnora treptat și în a doua parte a nopții va crește probabilitatea pentru precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie și depuneri de polei. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de -4…-2 grade.

Meteo vineri, în țară

Cerul va fi temporar noros în regiunile sudice și sud-estice, dar în restul țării va avea înnorări în general persistente. Pe arii restrânse vor fi intervale cu precipitații slabe, sub formă de ninsoare la munte, predominant ninsori în Maramureș, Transilvania și nordul Moldovei și mixte în Banat și Crișana. Pe parcursul zilei precipitații slabe, mai ales ploi și lapoviță, vor fi izolat și în Oltenia, Muntenia și posibil în Dobrogea. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, cu rafale în general de 60…80 km/h – în a doua parte a intervalului mai ales în zona înaltă a Carpaților Orientali, dar local la viteze de 40…50 km/h, ziua și în estul și sud-vestul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 10 grade, iar cele minime se vor încadra în general între -8 și 0 grade. Spre sfârșitul intervalului va crește probabilitatea pentru ceață în sud-est.

Meteo București

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua, când trecător vor fi posibile precipitații slabe, mai ales sub formă de ploaie și lapoviță. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade.

Meteo: România, lovită de un ciclon polar
Meteo

Meteo sâmbătă, în țară

Valorile termice se vor situa peste normele perioadei în cea mai mare parte a țării, astfel maximele se vor încadra în general între 2 și 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 5 grade. Înnorările vor fi persistente în nord, în centru și în vest, iar în regiunile din sud și sud-est cerul va fi variabil la temporar noros.

Se vor semnala precipitații slabe, mixte în Maramureș și în zona Carpaților Orientali și Occidentali (mai ales ninsori la altitudini mari) și predominant sub formă de ploaie pe alocuri în Transilvania, Crișana și Banat; în celelalte regiuni, izolat vor fi posibile ploi slabe. Pe suprafețe restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va avea intensificări la altitudini mari la munte, cu rafale în general de 60…80 km/h, dar va sufla în general moderat (viteze de 35…45 km/h) – ziua și în zonele joase din sud, est, centru și nord-vest.

Meteo București

Regimul termic, mai ales cel diurn, va fi caracterizat de valori peste normele perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar pe parcursul zilei, vântul va sufla în general moderat (rafale de 35…40 km/h). Temperatura maximă se va situa în jurul a 8 grade, iar cea minimă va fi de -2…1 grad.

Meteo duminică, în țară

Valorile termice vor continua să crească și se vor situa cu mult peste cele normale la începutul lunii februarie în toate regiunile; temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 și 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 7 grade. Cerul va avea înnorări în cea mai mare parte a țării; la munte vor fi precipitații mixte, pe alocuri moderate cantitativ, în vest, nord-vest și în centru va ploua local, iar în restul teritoriului ploi slabe vor fi posibile izolat. Vântul va avea intensificări susținute la munte, cu precădere pe creste, dar local și temporar și în zonele joase de relief, viteze mai mari la rafală urmând a se înregistra în a doua parte a intervalului.

Meteo București

Vremea va deveni deosebit de caldă pentru începutul lunii februarie; astfel, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi de 3…5 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare.

Meteo luni, în țară

Vremea va fi deosebit de caldă în toate regiunile, cu temperaturi maxime ce vor fi cuprinse în general între 6 și 15 grade și minime între -1 și 7 grade. Cerul va avea înnorări și va ploua pe arii relativ extinse în regiunile intracarpatice și pe spații mai restrânse în rest. La munte vor fi precipitații mixte – moderate cantitativ. Vântul va avea intensificări susținute în cea mai mare parte a țării, cu rafale mai intense la munte, dar local și în centrul, sudul și nord-estul teritoriului.

Meteo București

Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. Cerul va avea înnorări, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă, însă vântul va avea intensificări în mare parte din interval. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 5…6 grade.

Marți, miercuri și joi

Valorile termice se vor menține cu mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei, deși spre finalul intervalului vor avea o tendință de scădere în majoritatea regiunilor. Vor fi intervale cu ploi, la început în nord și nord-vest, apoi local și în restul teritoriului și mixte la munte. Temporar, vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării.

În București, vremea deosebit de caldă se va menține, iar probabilitatea de ploaie va fi în creștere spre finalul perioadei. Vântul va continua să aibă intensificări temporare în mare parte din interval.

Vezi și: Pensii februarie 2024. Când vor primi românii veniturile pe luna următoare

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult