- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 9-14 aprilie 2024. ANM anunță că vremea se schimbă radical în majoritatea regiunilor

09 Apr, 21:06 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea în România până săptămâna viitoare. Ploile revin în cea mai mare parte a țării.
Meteo 9-14 aprilie 2024. ANM anunță că vremea se schimbă radical în majoritatea regiunilor

Conform meteorologilor de la ANM, miercuri, în România, vremea va fi în continuare frumoasă și deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi mai mult senin exceptând în orele nopții nordul Moldovei și al Carpaților Orientali, unde vor fi înnorări și cu totul izolat posibile ploi slabe, trecătoare.  Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului, iar noaptea pe alocuri și în Moldova. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 13 grade, cu valori mai mici în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 0 grade.

Meteo București

Vremea se va menține frumoasă și deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 8…9 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Meteo joi, în țară

Vremea va fi predominant frumoasă și în continuare deosebit de caldă; temperaturile maxime, în ușoară scădere față de ziua anterioară în nordul și în vestul teritoriului, se vor încadra între 21 de grade în nordul Moldovei și 28…29 de grade în Bărăgan, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 și 15 grade, ușor mai mici în depresiunile intramontane. În nordul și nord-estul țării vor fi înnorări temporare și cu totul izolat posibile ploi slabe de scurtă durată, iar în restul teritoriului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, local cu ușoare intensificări în prima parte a zilei în regiunile estice.

meteo
meteo

Meteo București

Vremea va fi în continuare frumoasă și deosebit de caldă pentru a doua decadă a lunii aprilie. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă va fi de 10…12 grade, ușor mai coborâtă în zona periurbană.

Meteo vineri, în țară

Vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an, cu precădere în jumătatea de sud a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse de ploaie, izolat însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în prima parte a intervalului în zonele montane și submontane, iar seara și noaptea, local în sud-estul teritoriului și pe arii restrânse în Carpații Meridionali și de Curbură. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 7 și 13 grade.

Meteo București

Vremea se va menține deosebit de caldă. Cerul, mai mult senin ziua, va avea înnorări temporar accentuate seara și noaptea, când vor fi averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 12…13 grade.

Meteo sâmbătă, în România

Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori cu mult peste cele normale perioadei, astfel maximele se vor încadra între 18 și 27 de grade, iar cele minime între 4 și 14 grade. Cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice pe parcursul zilei și la începutul nopții, local în nord, centru și sud-est, la deal și la munte și pe alocuri în rest. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare în prima parte a intervalului în sud-vest, nord, centru și la munte.

Meteo București

Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai mari decât cele normale perioadei. În prima parte a intervalului vor fi înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, iar noaptea cerul va fi degajat. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 9…10 grade.

Estimări meteo duminică, luni și marți

Regimul termic va fi caracterizat de valori cu mult mai mari decât cele climatologic specifice perioadei. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare spre sfârșitul intervalului în regiunile vestice, centrale și nordice.

Meteo București

Vremea va fi deosebit de caldă, iar probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va crește spre sfârșitul intervalului.

Vezi și: Avertisment pentru românii care vor cumpăra carne de miel de Paște în 2024. Sunt vizați cei care caută prețuri mici

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult