- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Muncii a luat la ochi românii leneși. Asistații social ar trebui să își facă griji, vremea muncii se apropie. Încă o reformă marca Marius Budăi

11 Feb, 16:56 • Polojan Tudor
Ministrul Muncii a făcut un nou anunț. Este vorba despre proiectele pe care acesta le derulează, în mod special reforma venitului de incluziune.
Ministrul Muncii a luat la ochi românii leneși. Asistații social ar trebui să își facă griji, vremea muncii se apropie. Încă o reformă marca Marius Budăi

Marius Budăi, ministrul muncii, a anunțat că reforma legată de venitul minim de incluziune are ca scop încurajarea muncii pentru toți cei care sunt apți din toate punctele de vedere, legal și fizic, să muncească. Ministrul a decis că nu vrea să mai acorde sprijin celor care sunt apți pentru un loc de muncă însă preferă să stea acasă și să aștepte ajutorul statului, scrie stiripesurse.ro.

„Vă spun cu mândrie că ceea ce înseamnă măsuri de încurajare a ocupării am transferat deja 57 de milioane de euro de pe altă linie de finanţare, i-am accesat deja din noiembrie 2022, am încheiat deja convenţiile cu mediul privat pentru a subvenţiona şi a încuraja în primul rând ocuparea tinerilor în România şi mai ales pentru a apăra locurile de muncă. Şi iată că măsurile implementate de această coaliţie politică, un echilibru între măsurile sociale şi măsurile economice, au creat în România, în anul 2022, folosind şi fondurile europene, peste 100 000 de noi locuri de muncă. Sunt 100.000 de suflete de români care şi-au găsit un rost având un job”, a declarat ministrul muncii, Marius Budăi.

Te-ar mai putea interesa și: Deținuții stau la căldură iar polițiștii la răcoare. Condițiile inumane în care lucrează angajații din penitenciare. Dan HALCHIN, se “umflă” pe Facebook

Ministrul Muncii, Marius Budăi: sursa foto: digi24.ro
Ministrul Muncii, Marius Budăi: sursa foto: digi24.ro

Ministrul muncii despre venitul minim de incluziune

Marius Budăi a vorbit, într-o dezbatere de la Alba Iulia privind accesarea de fonduri europene, despre venitul minim de incluziune și reforma acestuia. Acesta spune că venitul minim de incluziune este așezat pe doi piloni extrem de importanți pentru societate:

  • evitarea sărăciei și scoaterea din săcărie a oamenilor
  • ocuparea forței de muncă

„Mai avem o reformă foarte importantă, tot pe bani europeni: venitul minim de incluziune. Să nu săriţi la mine, mai ales mediul privat!
Venitul minim de incluziune este foarte bine aşezat şi stabilit pe trei piloni foarte importanţi. Unu – evitarea sărăciei şi scoaterea cât mai multor oameni din sărăcie şi din risc de sărăcie. Al doilea este axat pe încurajarea ocupării forţei de muncă: mă uit ce are nevoie o familie dar mă uit şi la cei apţi din punct de vedere legal şi din punct de vedere al sănătăţii să muncească şi nu le mai acord niciun sprijin dacă nu vor să muncească. În primul rând să-i orientăm în carieră, să le arătăm că pot fi utili societăţii şi să îi îndreptăm să muncească pe cei apţi de muncă”, a spus, mai exact, ministrul.

Budăi, ministrul muncii, a subliniat faptul că persoanele apte care provin din familii care vor să beneficieze de venitul minim de incluziune vor fi înscrise, în mod automat, în bazele de date ale Agențiilor de Ocupare a Forței de Muncă drept persoane în căutarea unui loc de muncă.

Al treilea pilon care stă la baza venitului minim de incluziune este, poate, cel mai important. Este vorba, spune ministrul muncii, despre descurajarea abandonului școlar și încurajarea școlarizării.

Mai citește și: Centrul Vechi riscă să se prăbușească. Anunțul alarmant al lui Raed Arafat. Mii de oameni și-ar putea pierde viața

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult