- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O nouă escrocherie face ravagii în România: „Ma auziți acum?”. Întrebarea banală care te poate lăsa fără bani

14 Apr, 12:26 • Adrian Popovici
Escrocii au venit cu o nouă chemă, numită „Ma auziți acum?” prin care, cu ajutorul unui simplu apel telefonic din partea unui necunoscut, fac ravagii.
O nouă escrocherie face ravagii în România: „Ma auziți acum?”. Întrebarea banală care te poate lăsa fără bani

Escrocii din România dau dovadă de o creativitate ieșită din comun în ceea ce privește schemele pe care le inventează pentru a a-i păgubi pe cei îndeajuns de neatenți și chiar naivi încât să le fie victime. După cum explică Antena 3 CNN, noua schemă folosită de răufăcători se numește  „Mă auziți acum?”.

În eforturile lor de a profita de pe urma victimelor lor, au venit cu o nouă escrocherie, numită Mă auziți acum?”, una de o subtilitate remarcabilă și o periculoasă înșelătorie. Într-un peisaj digital tot mai complex și interconectat, infractorii au găsit o nouă modalitate de a profita de oameni: prin intermediul unui simplu apel telefonic.

Această nouă metodă de escrocherie, cunoscută sub numele „Mă auziți acum?”, începe cu un apel aparent inofensiv, dar cu consecințe potențial devastatoare. Persoana care sună, adesea folosind un sistem automat, pune o întrebare aparent banală: „Mă auziți?”.

La prima vedere, această întrebare pare inocentă, iar mulți dintre noi suntem tentați să răspundem cu un simplu „DA”. Cu toate acestea, acest simplu răspuns afirmativ poate fi folosit în mod perfid de către infractori.

Te-ar putea interesa și: Poliția Română avertizează că o nouă escrocherie face ravagii pe net. Ce este și cum ne ferim de „Dă like-uri pentru bani!”

Cum funcționează escrocheria „Mă auziți acum?”

Modul în care funcționează această escrocherie este ingenios și insidios în egală măsură. Apelul este înregistrat, iar răspunsul „DA” este utilizat pentru a pretinde, în mod fals, autorizația victimei pentru diverse tranzacții sau acțiuni cu care aceasta nu a fost de acord în realitate.

Specialiștii în securitate cibernetică avertizează cu privire la gravitatea înșelătoriei „Mă auziți acum?”  și îi sfătuiesc pe toți cei care primesc astfel de apeluri să fie extrem de vigilenți. Cel mai important, ei recomandă ca, în fața unui astfel de apel suspect, să nu ofere niciun răspuns și să închidă imediat telefonul. În plus, blocarea numărului de telefon asociat apelului poate fi o măsură suplimentară de protecție.

În contextul în care atacurile cibernetice au atins cote alarmante în România și în întreaga lume, educarea publicului cu privire la astfel de scheme de înșelăciune și promovarea unui comportament vigilent în mediul digital devin mai importante ca niciodată.

„Mă Auziți Acum?” poate părea o întrebare inofensivă, dar în realitate ascunde o amenințare serioasă. Prin conștientizare și prudență, putem să ne protejăm pe noi înșine și să ne apărăm împotriva acestui tip de escrocherii sofisticate.

Citește și: O nouă escrocherie în imobiliare. Metoda folosită de o tânără pentru a-și lăsa victimele fără bani sau apartamentele închiriate

Tags: