- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O nouă escrocherie în imobiliare. Metoda folosită de o tânără pentru a-și lăsa victimele fără bani sau apartamentele închiriate

27 Mar, 10:55 • Adrian Popovici
O nouă escrocherie face ravagii în România. O rețea din Constanța care a făcut deja multe victime dădea spre închiriere apartamente care nu îi aparțineau și pentru care cereau sume mari de bani.
O nouă escrocherie în imobiliare. Metoda folosită de o tânără pentru a-și lăsa victimele fără bani sau apartamentele închiriate

O nouă escrocherie pusă la cale în Constanța de o femeie a făcut deja numeroase victime care acum se îndreaptă către poliție pentru a-și găsi dreptatea. După cum transmite Pro TV, aceasta a creat o schemă frauduloasă de închiriere a locuințelor care i-a lăsat pe cei păgubiți fără bani și locuință.

După cum arată o investigație recentă, această escrocherie care a apărut în Constanța a făcut deja câteva victime și funcționează prin păcălirea victimelor să închirieze apartamente care în realitate nu aparțineau celor care publicau astfel de anunțuri.

Cum funcționează această escrocherie?

O tânără din Constanța, despre care se crede că se numește Raluca Elena Roșioru, joacă un rol important în această escrocherie. Mai exact, aceasta este cea care acționează ca intermediar între grupul care a pus la care această escrocherie și victimele acestora.

Investigația arată că tânăra care opera această escrocherie folosea o serie de identități false atunci când interacționa cu victimele de la care încasa sume mari de bani pentru chiria și garanția aferentă închirierii unor imobile.

Aparent, după ce se ocupă de aceste tranzacții, tânăra care coordonează această escrocherie pleacă lăsându-i pe cei înșelați fără bani și fără un adăpost. Victimele sale află de înșelăciune abia după ce se mută în apartamente și se întâlnesc cu adevărații proprietari.

Această escrocherie a făcut deja mai multe persoane din diverse orașe ale țării, iar după ce autoritățile au fost alertate, Raluca Roșioru și-a mutat operațiunile în alte zone, precum Galați și București. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța a declarat că cercetările în acest dosar sunt în curs de cercetare, iar acțiunile legale împotriva membrilor rețelei infracționale sunt în curs de desfășurare.

O nouă escrocherie face ravagii în România.
O nouă escrocherie face ravagii în România.

Te-ar putea interesa și: Imaginea STB, folosită într-o nouă escrocherie pe internet. Un card care poate fi folosit pentru „călătorii gratuite” în București este promovat pe rețelele de socializare

Imobiliarele, ținta escrocilor

Din nefericire, sumele din domeniul fac ca acest domeniu să devină o țintă preferată pentru cei care vor să pună la cale o escrocherie. Un caz recent care a atras atenție întregii țări a fost cel al unei garsoniere care a fost vândută de 8 ori, iar 50 de apartamente au fost achiziționate de 155 de persoane diferite în Alba Iulia.

După cum notează presa locală, un dezvoltator a pus la cale o escrocherie în care a semnat promisiuni de vânzare cu 155 de potențiali cumpărători, asta deși în portofoliul său se aflau doar 50 de apartamente, transmite  Alba24.

„Am aflat că suntem 8 cumpărători pe o garsonieră. S-au mutat pereții acesteia de mai multe ori. S-au schimbat schițele, s-au renumerotat și s-a vândut de mai multe ori. Venea la întâlnire (n.r Ovidiu Jidveian) ne promitea marea cu sarea dar nu s-a întâmplat nimic. OCPI știa, notarii știau, toată lumea știa ce se întâmplă. Nu se poate ca aceeași garsonieră să o dai la 8 persoane. Ne-a tot spus că ne dă banii să stăm liniștiți. Ne-a spus că dacă voia să dea țepe era în Dubai acum”, a explicat unul dintre păgubiți.

Citește și: Poliția Română avertizează că o nouă escrocherie face ravagii pe net. Ce este și cum ne ferim de „Dă like-uri pentru bani!”

Tags: