- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Obligații noi pentru românii care stau la bloc. Câți bani trebuie să plătească, de fapt, potrivit Legii Asociației de Proprietari 2024

11 Dec, 10:59 • Bumbeneci Diana
Apar noi obligații pentru românii care locuiesc la bloc. Câți bani trebuie să plătească, de fapt, potrivit Legii Asociației de Proprietari 2024.
Obligații noi pentru românii care stau la bloc. Câți bani trebuie să plătească, de fapt, potrivit Legii Asociației de Proprietari 2024

Legea Asociației de Proprietari 2024 indică limpede ce drepturi și obligații au cei care stau la bloc, dar și ce sume trebuie să plătească, de fapt. Ce fel de obligații aveți, dar și de ce drepturi beneficiați.

Legea Asociației de Proprietari 2024. Ce presupune

Pentru că nu de puține ori ne întrebăm de ce trebuie să plătim anumite sume la bloc, această lege vine să lămurească toate aspectele conviețuirii.

În acest context, persoanele care locuiesc la bloc trebuie să știe că pot semnala neregulile consiliului de administrație sau chiar autorităților, dacă este cazul, precizează fanatik.ro.

Proprietarii de apartamente trebuie să achite lunar „tradiționala” întreținere, dar și banii pentru administrarea spațiilor comune.

Blocuri București
Blocuri București

Suma totală este stabilită în funcție de numărul persoanelor dintr-un apartament. Se ține cont și dacă blocul are lift sau nu.

Drepturi și obligații, conform Legii Asociației de Proprietari 2024

Proprietarii trebuie să își cunoască foarte bine drepturile. Ei trebuie să participe la adunările generale, ori de câte ori li se cere acest lucru, pentru a-și exprima ideile și nemulțumirile.

Este necesar să se respectate regulile precum programul de liniște, stabilit de asociația de proprietari. Un dialog continuu este cel mai constructiv. Cei care locuiesc la bloc trebuie să știe, totodată, că pot beneficia oricând de sprijin legal.

La ora actuală este un avocat specializat în dreptul asociațiilor de proprietari, care poate oferi sfaturi esențiale.

Te-ar mai putea interesa și: Primă de 17.000 de euro fiecărui angajat. O renumită companie aduce mari venituri în pragul sărbătorilor

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult