- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Persoanele cu dizabilități primesc carduri electronice de carburant pentru transport. Ministerul Muncii dă vestea cea mare

20 Jan, 19:22 • Bumbeneci Diana
Guvernul ia în calcul un nou sprijin pentru persoanele cu dizabilități. Se oferă carduri electronice de carburant pentru transport.
Persoanele cu dizabilități primesc carduri electronice de carburant pentru transport. Ministerul Muncii dă vestea cea mare

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii, a anunțat că persoanele cu dizabilități au parte de un nou sprijin. Persoanele greu încercate vor beneficia de carduri electronice de carburant pentru transport.

Persoanele cu dizabilități primesc carduri electronice de carburant pentru transport

În cursul zilei de vineri, Cristian Vasilcoiu a transmis că vor fi acordate ajutoare financiare persoanelor cu dizabilități.

„Acordarea dreptului la transport interurban prin card electronic de carburant se adaugă celorlalte metode alternative. Persoanele care nu deţin autoturisme pot opta pentru biletele de transport interurban cu trenul sau autocarul”, a notat Vasilcoiu., pe pagina de Facebook.

persoane cu dizabilități
persoane cu dizabilități

Potrivit acestuia, cardurile electronice de carburant pentru transport vor fi alimentate cu suma de 1.500 pe an lei pentru persoanele cu handicap grav, respectiv 750 lei pe an pentru cele cu handicap accentuat.

Ai mai putea citi: Amendă de până la 20.000 de lei pentru românii care fac asta! Klaus Iohannis a semnat legea

„Cheltuielile asigurate anual pentru alimentarea cu carburant şi/sau pentru încărcarea mijloacelor de transport electrice sunt în valoare de 1.500 lei pentru persoanele cu handicap grav, respectiv 750 lei pentru cele cu handicap accentuat. Acordarea dreptului la transport interurban prin card electronic de carburant se adaugă celorlalte metode alternative, respectiv bonurilor de carburant pe suport hârtie şi decontării bonurilor fiscale de combustibil pentru alimentarea mijloacelor de transport electrice, cu condiţia ca autoturismul să fie în proprietatea acestora sau a familiei, ori a asistentului personal, asistentului personal profesionist ori însoţitorului”, se precizează în textul documentului.

De asemenea, Cristian Vasilcoiu a făcut precizări și în ceea ce privește procedura de depunere a actelor.

„Opţiunea pentru una dintre variante se face prin cerere scrisă, depusă electronic sau la registratura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), de către persoana cu dizabilitate sau de oricare din următoarele persoane: reprezentantul legal, asistentul personal, asistentul personal profesionist sau însoţitorul, părintele, tutorele, asistentul maternal sau persoana care se ocupă de creşterea şi îngrijirea copilului cu handicap grav sau accentuat, în baza unei măsuri de protecţie socială”, mai arată hotărârea.

Ai mai putea citi și: O bancă din România transformă cardurile expirate în țevi din plastic: 1 milion de carduri pot fi reciclate anual

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult