- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Petre Niculae dă lovitura cu un nou proiect rezidențial. Omul de afaceri pregătește 400 de apartamente premium în zona Aeroportului Băneasa

20 Jul, 09:23 • Lupu Alexandra
Petre Niculae pregătește sute de apartamente premium în zona Aeroportului Băneasa. Omul de afaceri este motivat de un plan al primăriei.
Petre Niculae dă lovitura cu un nou proiect rezidențial. Omul de afaceri pregătește 400 de apartamente premium în zona Aeroportului Băneasa

Petre Niculae este unul dintre cei mai mari prolifici și discreți dezvoltatori de locuințe din Sectorul 6 din Capitală, informează profit.ro. Omul de afaceri a inițiat un nou proiect rezidențial, alături de Florin Ababe.

Petre Niculae dă lovitura

Petre Niculae, alături de Florin Ababe, proprietarul rețelei de bijuterii și amanet Swiss Gold, au inițiat un nou proiect rezidențial. Ei pregătesc 400 de apartamente premium în apropierea Aeroportului Băneasa din nordul Capitalei, conform informațiilor obținute în exclusivitate de profit.ro.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Străinii preferă apartamentele și vilele din Pipera! Care este motivul pentru care zona aceasta imobiliară a explodat

Proiectul este gândit pe două terenuri lipite. Ele vor avea o suprafață cumulată de aproximativ 15.000 de metri pătrați, aflate în proprietatea omului de afaceri Ion Cioflan și evaluate la 8 milioane de euro. Terenurile se află pe strada Salubrității nr. 3 – 5 și 9 – 11, între Metav și complexul Sere Pipera.

Petre Niculae și Florin Ababe au pus bazele dezvoltatorului imobiliar Arqa, ce are în plan construirea a circa 5.000 de apartamente în Capitală. Totul urmează să se întâmple în decursul a 5 ani.

„Arqa intenționează să construiască un nou ansamblu rezidențial, de aproximativ 400 de apartamente, pe un teren de 15.000 de metri pătrați. Terenul este lipit de parcul Metav. Până acum a fost primit un certificat de urbanism pentru realizarea unui Plan Urbanistic Zonal. Detalii despre proiect vom furniza într-o etapă ulterioară“, a declarat, pentru Profit.ro, Florin Ababe, CEO și fondator al dezvoltatorului imobiliar Arqa.

Investitorii au fost motivați de intenția Primăriei Capitalei de a lărgi Strada Biharia la 4 benzi, cu scopul facilitării accesului în cartierul ANL Henri Coandă. Omul de afaceri Petre Niculae și Florin Ababe și-au lansat parteneriatul cu un prim proiect rezidențial denumit Joile Village din zona Iancu Nicolae.

Petre Niculae
Petre Niculae

Investiția este estimată la 21 milioane de euro și constă în 140 apartamente premium. Ulterior, au anunțat achiziția unui nou teren, tot în zona menționată, pe care vor să construiască 230 de apartamente în urma unei investiții de aproape 50 milioane de euro.

Cel mai mare proiect inițiat de Petre Niculae și Ababe este pe malul Lacului Morii din Sectorul 6. Sunt proiectate peste 4.000 de apartamente pe circa 12 hectare de teren. Omul de afaceri este fost acționar al distribuitorului de motorină Oscar Downstream, deținut de Alin Niculae, nepotul său.

Petre Niculae a dezvoltat mii de apartamente în Sectorul 6 prin intermediul firmei sale, Petro Company Constructexim. Compania a construit majoritatea proiectelor imobiliare din portofoliul Akcent Development, divizia imobiliară a lui Alin Niculae.

Vezi și: Câți bani scot românii din buzunar pentru un metru pătrat al apartamentelor din Capitală. Prețurile din București scad comparativ cu cele ale orașelor mari din țară