- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bulgaria și România au bătut palma: vor construi un al treilea pod peste Dunăre. Unde va fi amplasat

27 Sep, 16:48 • Gabriela Andreescu
Autoritățile române și cele bulgare au convenit asupra unui al treilea pod peste Dunăre ce va fi construit lângă Ruse – Giurgiu. În acest scop, între cele două țări va fi semnat un acord
Bulgaria și România au bătut palma: vor construi un al treilea pod peste Dunăre. Unde va fi amplasat

Bulgaria și România au convenit asupra construirii unui al treilea pod peste Dunăre, transmite publicația bulgară 24 Chasa, preluată de Rador.

Un nou pod va lega țara noastră de vecinii de la sud

Noua construcție a fost convenită de viceprim-miniștrii celor două state, Hristo Alexiev și Sorin Grindeanu, la o întâlnire ce a avut loc la București, potrivit publicației bulgare.

Hristo Alexiev și Sorin Grindeanu au declarat că realizarea de alte legături de transport, adâncirea Dunării, legăturile de feribot și trecerea mai ușoară prin punctele de frontieră ar trebui să fie considerate o prioritate strategică comună care să includă mai multe proiecte.

Te poate interesa și: Sorin Grindeanu se gândește să fie din nou premier. „Orice om politic are un anumit proiect”

Viceprim-ministrul Alexiev se află în capitala României în calitate de șef al delegației bulgare la Conferința Plenipotențialilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor la Națiunile Unite. Cele două acorduri cu sarcini clare și termene concrete de implementare la diferite etape vor fi semnate cât mai curând posibil.

Oficialul bulgar a mai pus împreună cu omologul său problema modernizării tronsonului de cale ferată Craiova – Calafat, care este o continuare a liniei de cale ferată de la cel de-al doilea pod peste Dunăre pe teritoriul României.

Hristo Alexiev și Sorin Grindeanu, cei doi oficiali care au stabilit construcția noului pod
Hristo Alexiev și Sorin Grindeanu, cei doi oficiali care au stabilit construcția noului pod

La mijlocul lunii octombrie, cei doi vicepremieri vor avea o întâlnire comună la Bruxelles, unde vor prezenta împreună un proiect de finanțare a următoarei etape a Fast Danube.

Hristo Alexiev și Sorin Grindeanu și-au confirmat intenția ca, în paralel cu acordul la care s-a ajuns privind cel de-al treilea pod peste Dunăre, să lucreze și la proiectele rămase pentru construirea de poduri între cele două țări, conform acordului semnat în 2019.

Citește și: Conferințele politicienilor, pe banii statului? Sorin Grindeanu: „Doar biletul meu de avion costa 10.000 de euro”

Politicienii şi experţii sunt de acord că construirea de noi pasaje care să lege Bulgaria şi România, pe lângă cele două existente, va spori conectivitatea Europei.

În cadrul unei conferințe dedicate transportului a Iniţiativei celor Trei Mări, la Sofia, pe 8 iunie 2021, vorbitorii au cazut de acord asupra faptului că noile poduri peste Dunăre şi alte lucrări de
infrastructură de-a lungul axei nord-sud sunt esenţiale pentru conectivitatea transporturilor şi dezvoltarea afacerilor în Europa Centrală şi de Est.

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult