- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noi vouchere de la Guvern! Virgil Popescu propune tichete pentru compensarea facturilor la electricitate pentru anumite categorii de români

29 Sep, 14:09 • Gabriela Andreescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a vorbit despre un ”ajutor ţintit” acordat persoanelor care folosesc acasă dispozitive medicale consumatoare de energie electrică, ajutor ce poate fi acordat prin intermediul unor vouchere. Oficialul a mai spus că tot prin vouchere pot fi acordate ajutoare pentru plata facturilor la energie şi persoanelor cu mai mulţi copii, condiţia fiind să frecventeze o unitate de învăţământ
Noi vouchere de la Guvern! Virgil Popescu propune tichete pentru compensarea facturilor la electricitate pentru anumite categorii de români

Invitat miercuri seară, la Digi 24, Virgil Popescu a vorbit despre o serie de facilități pentru a-i ajuta pe români să treacă peste iarna dificilă.

Virgil Popescu propune vouchere pentru compensarea facturilor la electricitate în cazul persoanelor cu dispozitive medicale şi celor cu mai mulţi copii

”Soluția de declarație (pe proprie răspundere – n.r.) poate fi o soluție, dar ea poate să nască abuzuri, poate la un moment dat să nască alte probleme și alte complicații când lucrurile simple se pot rezolva direct, țintit, către acele familii care se stabilește prin lege că au nevoie”, a susținut Popescu la Digi 24.

Ministrul Energiei a admis că, dacă ar fi existat ”o evidenţă digitalizată” a locuinţelor şi a persoanelor, dar şi a sistemului de măsură a consumului lucrurile ar fi fost mult mai simple.

„Atunci trebuie să găsim soluţii croite pe realitatea României de acum”,a adăugat oficialul.

În cadrul aceluiași interviu, Virgil Popescu, a afirmat că nu are cunoştinţă despre vreo infuzie de capital sau de bani de bugetul statului pentru vreo companie de furnizare din domeniul energiei electrice, în afara plăţilor curente care se fac de la buget către aceste companii.

Te-ar putea interesa și: Ministrul Energiei cere ANRE „să-și facă treaba”

”Eu, unul, nu ştiu de nicio infuzie din partea Guvernului, a statului vizavi de o companie. Statul român, trebuie să se ştie, nu deţine majoritar nicio companie de furnizare, nicio companie de distribuţie, deţine într-un procent semnificativ mai mare sau mai mic acţiuni în toate companiile mari de furnizare sau de distribuţie”, a declarat Virgil Popescu, miercuri seară, la Digi 24.

Virgil Popescu propune  vouchere pentru compensarea facturilor la electricitate
Virgil Popescu propune vouchere pentru compensarea facturilor la electricitate

El a negat că o mare companie din domeniul energiei ar fi primit din partea statului un sprijin financiar consistent.

”Vă spun că nu ştiu de nicio infuzie de capital sau de bani de bugetul statului pentru vreo companie de furnizare, în afara plăţilor curente care se fac”, a adăugat Virgil Popescu.

Citește și: Guvernul anunță primele măsuri inedite pentru economisirea energiei. Alții sting becurile, noi le schimbăm!

Virgil Popescu a recunoscut că există o lipsă de lichiditate în piaţa energiei şi a anunţat că Guvernul face demersuri pentru a urgenta deconturile către companiile din acest domeniu, în scopul susținerii acestora. Ministrul Energiei a precizat că din deconturile de 3,3 miliarde de lei primite din partea companiilor din domeniul energiei, de la începutul acestui an, au fost făcute plăţi în cuantum de 3,2 miliarde de lei.

”Problemele evident că sunt reale pentru că nu mai există acelaşi cash flow şi evident, faptul că Ordonanţa este în Parlament, ea trebuie modificată sau lăsată aşa, dar trebuie rapid făcut acest lucru, pentru că dă un semnal băncilor că s-ar putea modifica ceva şi atunci băncile nu mai sunt aşa de entuziasmate să finanţeze în continuare, aşteaptă să vadă modificările. De aceea nu putem sta foarte mult cu ordonanţa în Parlament”,a afirmat ministrul.

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult