- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți 23 noiembrie. Surpriză pentru șoferii care alimentează cu benzină sau motorină

23 Nov, 09:18 • Bumbeneci Diana
Benzina şi motorina sunt astăzi mai ieftine. Prețul carburanților în România aduce surprize plăcute pentru șoferii care alimentează în cursul zilei.
Preț carburanți 23 noiembrie. Surpriză pentru șoferii care alimentează cu benzină sau motorină

Benzina şi motorina s-au ieftinit în ultimele zile, iar astăzi continuă trendul. Carburanții sunt din nou mai ieftini la majoritatea stațiilor de alimentare din România.

Preț carburanți 23 noiembrie

Cât despre benzina standard, cea mai ieftină costă joi 6,56 lei litrul faţă de 6,64 lei litrul cât era vinerea trecută şi se găseşte la o staţie Petrom din Bucureşti, str. Dr. Herescu Petre, nr. 2A, sector 5.

La restul stațiilor, benzina standard se găsește la prețuri între 6,58 lei şi 7,24 lei.

Pentru benzina premium, prețurile variază de la 7,02 lei până la 7,38 lei.

Cea mai ieftină motorină standard costă joi 7,22 lei litrul, comparativ cu 7,30 lei cât era vinerea trecută, şi se găseşte la o staţie Socar din Bucureşti, strada Vasile Lascar, nr. 141A.

Vezi și: Impozite 2024. Ministrul Muncii explică în ce condiții vor crește taxele. „tTrebuie să mărim şi contribuţia de asigurări sociale astfel încât sistemul să fie sustenabil”

Carburanți
Carburanți

La restul stațiilor, motorina standard se găsește la prețuri între 7,24 lei și 7,49 lei.

Cea mai ieftină motorină premium costă joi 7,60 lei litrul, de asemenea în scădere faţă de zilele precedente, iar cea mai scumpă urcă la 7,89 lei.

Acum un an, preţul unui litru de benzină standard trecuse de 8 lei, în timp ce motorina standard depăşea 9 lei pe litru.

De ce cresc sau scad prețurile pentru benzină sau motorină

Motivele pentru fluctuațiile prețurilor carburanților la stațiile de alimentare pot fi explicate prin evoluția cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină. Aceste cotații aduc prețurile de referință pe acțiunea mondială a combustibilului și sunt influențate de cererea, oferta și tranzacțiile dintre comerțul din sectorul angro al combustibililor.

Cotațiile Platts au tendința de a urma trendul prețurilor la barilul de petrol pe termen lung. Astfel, atunci când prețurile internaționale Platts pentru benzină și motorină înregistrează crește, prețurile la pompă din România vor urma aceeași tendință și vor crește. În schimb, în ​​cazul scăderilor cotațiilor Platts, prețurilor carburanților la stațiile de alimentare vor înregistra sau scădere în cauză.

Ai mai putea citi: „Legea austerității” aduce grevă la CFR. De luni, 27 decembrie, românii își pot lua ADIO de la circulația cu o treime din trenurile din România

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult