- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preţ sărat al şoriciului de Crăciun. Cu cât se vând 100 de grame la târgul din Piaţa Constituţiei

14 Dec, 10:37 • Cornel Ghimeșan
Târgul de Crăciun din Piața Constituției atrage mulți bucureșteni cu lumini strălucitoare, miros de vin fiert și atmosfera festivă specifică sărbătorilor. Cu toate acestea, prețurile produselor expuse la târg nu sunt atât de îmbietoare, ci mai degrabă piperate, având în vedere ajustările comercianților în contextul inflației din 2023.
Preţ sărat al şoriciului de Crăciun. Cu cât se vând 100 de grame la târgul din Piaţa Constituţiei

Preţ sărat al şoriciului de Crăciun. Șoriciul, un preparat tradițional de sezon, este printre produsele care au atras atenția cu prețurile lor ridicate. Comercianții solicită 15 lei pentru 100 de grame de șorici, ceea ce înseamnă că un kilogram al acestui deliciu sărat costă 150 de lei.

Citeşte şi: Ministrul Finanţelor, anunţ important despre salariile milioanelor de români. Cum arată bugetul pe 2024

Deși târgul oferă o varietate de produse atrăgătoare, mulți vizitatori s-au declarat surprinși și nemulțumiți de nivelul prețurilor. Comercianții par să își ajusteze tarifele în funcție de inflație, ceea ce poate afecta bugetul celor care vor să se bucure de produse tradiționale în această perioadă festivă.

Preţuri explozive de Crăciun

Pe lângă șorici, un alt aspect criticat de vizitatori este prețul vinului fiert. La Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca, de exemplu, un pahar de vin fiert se vinde la prețul de 15 lei. „Cât costă vinul fiert la târgul de Crăciun din orașul tău? În Bistrița – 10 lei vin de Teaca indulcit cu must – Super. Celelalte – 8 lei. În Cluj, târgul din Unirii – 15 lei, jumătate l-am aruncat”, a scris pe o rețea de socializare un utilizator care a vizitat aceste târguri de Crăciun.

Totuși, prețurile diferă în funcție de oraș, iar unele persoane consideră că ar fi util să facă un studiu de piață înainte de a achiziționa produse la târguri, scrie Gândul.

Din aceste motive, comentariile pe rețelele de socializare reflectă nemulțumirea față de prețurile ridicate, iar mulți vizitatori exprimă surprinderea față de costurile aparent exagerate ale unor produse specifice sărbătorilor de iarnă.

Citeşte şi: Oraşul unde taxele cresc în 2024 cu aproape 14%. Primarul acuză: „Din cauza guvernelor Ciolacu şi Ciucă”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult