- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii iau pe o parte, dar pierd pe alta! Cresc salariile de la 1 octombrie. Ce pierd salariații la locul de muncă

24 Aug, 14:45 • Constantin Cristina
De la 1 octombrie cresc salariile, însă salariații români vor pierde alte beneficii de la locul de muncă. Cu ce plan merg la Bruxelles miniștrii.
Românii iau pe o parte, dar pierd pe alta! Cresc salariile de la 1 octombrie. Ce pierd salariații la locul de muncă

Românii iau pe o parte, dar pierd pe alta! Guvernul pregătește un pachet legislativ care vizează reforma aparatului de stat, măsuri de echilibrare fiscală și combaterea evaziunii fiscale, deciziile finale urmând să fie luate după consultarea experților de la Bruxelles, a transmis stiripesurse.ro.

Citește și: Acești români primesc 2.000 de lei lunar de la stat, indiferent de veniturile familiei. Inițiativa dă fiori Guvernului

Românii iau pe o parte, dar pierd pe alta! Cresc salariile de la 1 octombrie. Ce pierd salariații la locul de muncă

De asemenea, miniștrii pleacă la Bruxelles cu mai multe măsuri, însă cele esențiale pentru români sunt creșterea salariului de la 1 octombrie și pierderea voucherelor de vacanță.

1. Salariul minim crește la 3.300 lei brut

2. Salariul minim în construcții crește la 4.500 lei brut

3. Comasarea instituțiilor

4. Eliminarea tichetelor de vacanță pentru salariile mai mari de 10.000 lei brut

5. Eliminarea facilităților fiscale pentru angajații din sectorul IT

salarii
salarii

Pentru toate este nevoie de aprobarea Comisiei Europene, după negocierile de săptămâna viitoare. Miniștrii Simona Bucura Oprescu, Marcel Boloș, Adrian Câciu și premierul Marcel Ciolacu vor avea discuții la Bruxelles pe tema pachetului de reformă în sistemul bugetar și în fiscalitate, între 29 august și 1 septembrie.

Ratarea țintei de deficit bugetar ar putea atrage o sancțiune de 0,5% din PIB impusă de Comisia Europeană. Cu toate acestea, oficialilor europeni li s-a explicat că în deficitul bugetar atârnă greu cheltuielile imprevizibile generate de pandemie și războiul din Ucraina (refugiați și tranzitul cerealelor).

În discuţiile purtate cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Lyen, la începutul săptămânii la Atena, premierul Marcel Ciolacu a punctat referitor la deficitul bugetar că România a avut o serie de cheltuieli suplimentare în contextul războiului din Ucraina şi, de asemenea, că este primul an când cheltuielile cu apărarea se ridică la 2,5% din PIB, conform angajamentelor asumate în cadrul NATO, spun surse guvernamentale.

Alte articole: Guvernul va aproba două proiecte esențiale pentru România, astăzi! Termenul limită pentru îndeplinirea programelor este 31 decembrie 2025