- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii pot primi 20.000 de lei pentru renovarea casei! Ce condiții presupune această veste bună

18 Mar, 17:27 • Constantin Cristina
Vești bune pentru români! Statul oferă 20.000 de lei pentru renovarea casei. Care sunt condițiile, dar actele necesare pentru a putea beneficia de această sumă.
Românii pot primi 20.000 de lei pentru renovarea casei! Ce condiții presupune această veste bună

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a anunțat toți românii că ar putea primi 20.000 de lei pentru renovarea casei, însă trebuie să se înscrie într-o aplicație și să urmeze pașii corespunzători.

Potrivit ministrului, aplicația pentru programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 va putea fi disponibilă pentru doritori în mai puțin de câteva săptămâni. Acesta adaugă că ar putea fi gata chiar la sfârșitul lunii curente sau începutului lunii aprilie, a menționat spynews.ro.

Citește și: Fotovoltaice 2023. Cât costă să montezi panouri fotovoltaice. Directorul general al E-acumulatori, Dan Tudose „Este opțiunea fiecăruia ce vrea să facă și câți bani are disponibili”

Românii pot primi 20.000 de lei de la Guvern, pentru renovarea casei

Prin această aplicația, românii care se înscriu în acest program, pot accesa sume de până la 20.000 de lei de la Guvern, însă această sumă poate fi folosită pentru instalarea panourilor solare.

„Atât din perspectiva producerii energiei verzi, cât şi din perspectiva reducerii emisiilor de carbon, programele finanţate de Administraţia Fondului pentru Mediu sunt foarte importante. Au crescut, în general, toate bugetele aferente programelor care vizează reducerea emisiilor de carbon.(…) Bugetul aprobat astăzi de Guvern, pentru anul 2023, al Administraţiei Fondului pentru Mediu vizează foarte multe programe. Programul care este cel mai aşteptat acum este cel pentru fotovoltaice pentru cetăţeni. Aici vorbim de un buget, la prima aprobare, de peste două miliarde de lei. Ne aşteptăm ca la rectificarea din vară să putem completa acest buget cu fonduri europene şi fonduri de la AFM, până la cel puţin 3 miliarde de lei. Aceasta este ţinta noastră pentru 2023”, a transmis Tanczos Barna la sfârștul ședinței de Guvern.

românii se pot înscrie în programul Casa Verde Fotovoltaice
românii se pot înscrie în programul Casa Verde Fotovoltaice

Până la acest moment, nu s-a spus niciun număr concret care ar putea să beneficieze de acest program, însă o informație destul de clară făcută de Tanczos Barna a fost că acest program este dedicat persoanelor fizice.

Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023

Peste 80.000 de case pot beneficia de panouri fotovoltaice.

„Ne propunem ca înscrierea instalatorilor care pot realiza aceste lucrări în program să înceapă într-un termen de 8 – 10 zile. În paralel cu înscrierea acestor instalatori în program, deschidem aplicaţia pentru persoanele fizice la sfârşitul lunii martie, începutul lunii aprilie, în funcţie de numărul instalatorilor şi în funcţie de derularea acelei prime etape. Bugetul de două miliarde de lei vizează persoanele fizice, dar anul acesta am deschis posibilitatea finanţării şi pentru acele ONG-uri şi unităţi de cult care oferă servicii sociale, acele entităţi care, de exemplu, oferă serviciile sociale în programele naţionale de copii care sunt cazaţi în aceste unităţi locative. Până acum aceste entităţi n-au beneficiat de nicio finanţare. Criza energetică a afectat inclusiv acest sector şi cred că este foarte important ca, în colaborare cu Ministerul Muncii şi cu celelalte ministere, să vizăm şi acele sectoare care n-au fost avute în vedere până acum”, a mai afirmat ministrul Mediului Tanczos Barna.

Alte articole: Românii care își montează panouri fotovoltaice întâmpină mari probleme. Aceștia riscă să piardă din cauza investiției