- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se schimbă TVA-ul în România. Marcel Ciolacu: „Am convenit ca la mâncare, medicamente şi proteze”

21 Jul, 18:33 • Bumbeneci Diana
Comisia a solicitat o decizie în privinţa cotelor de TVA. Marcel Ciolacu anunță schimbări la alimente și medicamente.
Se schimbă TVA-ul în România. Marcel Ciolacu: „Am convenit ca la mâncare, medicamente şi proteze”

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a transmis oficial că în discuţiile cu reprezentanţii Comisiei Europene aceştia au precizat guvernanţilor români că „trebuie să fie o ordine” în privinţa cotelor de TVA, prin eliminarea excepţiilor acordate în prezent în mai multe sectoare, convenindu-se, în principiu, ca la mâncare, medicamente, dispozitive medicale de tipul protezelor această cotă să fie stabilită la 9%.

Se schimbă TVA în România

El a fost întrebat de presă, vineri, după vizita efectuată la efectuată la Complexul Sportiv Olimpic de la Izvorani, dacă social-democraţii susţin mărirea TVA la anumite categorii de produse şi servicii.

Marcel Ciolacu, despre TVA
Marcel Ciolacu, despre TVA

„Ce vă pot spune… În discuţia mea cu Comisia, şi au dreptate: trebuie să fie o ordine, nu puteţi veni cu 7 tipuri de TVA, hotărâţi-vă ! Şi am convenit că 9% rămâne mâncarea, rămân medicamentele, rămân protezele. Iertaţi-mă, de ce la cluburi este 5% TVA, e normal acest lucru ? Sunt mult prea multe excepţii în România.

Nu le-a spus numai Comisia, le-au spus toate forurile financiare. Ce vrem ? Să pierdem toate fondurile europene şi să intre România într-un colaps? Eu nu am să fac acest lucru, indiferent de ce voci vor apărea şi voi ieşi la dumneavoastră la televiziuni, la presă, unde doriţi. Şi o să explic foarte clar de ce trebuie făcut acest lucru. Normal, după ce voi lua decizia”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a mai transmis în acest context că discuţiile pe pachetul de fiscalitate avut în vedere să fie adoptat de Guvern vor continua şi săptămâna viitoare la nivelul liderilor coaliţiei de guvernare, întrebat şi despre eliminarea unor facilităţi fiscale de care beneficiază mai multe sectoare, respectiv construcţii, agricultură, industria alimentară şi IT.

„O să continuăm discuţiile, de luni o să avem aceste discuţii cu domnul preşedinte Ciucă”, a spus Ciolacu.

Vezi și: Cererea pentru transport intermodal, mai mare cu 50%. Rețeaua feroviară rămâne o problemă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult