- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sectorul 2 supune la vot un nou proiect. Vor fi recuperate 4 hectare de spațiu verde din Parcul Plumbuita

19 Oct, 22:37 • Oprea Alina
În decursul săptămânii viitoare se va supune la vot un proiect care include recuperarea a 4 hectare de spațiu verde din Parcul Plumbuita, Sectorul 2!
Sectorul 2 supune la vot un nou proiect. Vor fi recuperate 4 hectare de spațiu verde din Parcul Plumbuita

Primarul din Sectorul 2 dorește să supună la vot noul proiect pe care dorește să îl realizeze. Este vorba de recuperarea a patru hectare de spațiu verde din Parcul Plumbuita construibile. Acesta cere Consiliului Local votul asupra cumpărării terenului.

„Redăm cât se poate de mult din spațiile verzi care, trebuie să recunoaștem, au tot fost reduse. Astăzi am semnat un proiect de hotărâre de consiliu local, care sper să fie votat săptămâna viitoare, pentru recuperarea a patru hectare de spațiu verde din Parcul Plumbuita. Patru hectare care erau pe cale să devine construibile. Astăzi semnez hotărârea prin care cer consiliului local să voteze cumpărarea acestui teren și am găsit până acum o aliniere foarte bună a tuturor grupurilor politice.”, a declarat Mihaiu, potrivit celor ce l-au citat, Agerpres, conform profit.ro.

Citește și: Străzile din Sectorul 2 al Capitalei au fost invadate de gunoaiele lăsate de șoferii care au blocat abuziv locurile de parcare

Sectorul 2
Sectorul 2

„Sunt oameni care pleacă din București pentru că stau prea mult în trafic, pentru că aerul este prea poluat, pentru că râul Colentina este prea murdar, pentru că își doresc o viață mai sănătoasă pentru ei și pentru copiii lor. Spunem că ținta noastră este neutralitatea climatică. Sună foarte hip (la modă, n.r.). Dar ea înseamnă bunăstarea oamenilor, de fapt. Înseamnă că respirăm un aer mai bun, că putem să mergem pe jos, să ne plimbăm prin orașul nostru și să îl iubim. Înseamnă că nu mai suntem sufocați de mașini. Făceam o comparație zilele trecute și spuneam că Viena este un oraș de două milioane de locuitori și 725.000 de mașini, pe când Bucureștiul e un oraș de 1,7 milioane de locuitori, cu 1,8 milioane de mașini. Suntem năpădiți de mașini.”, a adăugat, pe de altă parte, edilul, potrivit sursei citate.

Când vor fi finalizate aceste schimbări în Sectorul 2?

Primarul Sectorului 2 a declarat că anul 2030 ar trebui să reprezinte anul de finalizare al acestui proiect și că este musai ca aceste schimbări să fie implementate până la momentul acela. Pe de altă parte, acesta a declarat că vor trebui luate foarte multe decizii care vin cu riscuri majore, astfel că tendința sa este de a oferi cetățenilor săi mai puțină poluare și mai mult verde, dra și consum mai eficient de energie.

„Sunt încă în București oameni care se încălzesc nu cu lemne, cu godine. Și acolo nu se ard lemne. Sau dacă se ard lemne, sunt lemne tratate. Mobilă și tot felul de alte lucruri care se duc în aer. Una din problemele pe care le avem noi de rezolvat este aceasta, de a elimina sursele de poluare extremă. (…) Sectorul 2 este într-o zonă în care încălzirea pe bază de energie geotermală este posibilă. În nordul Bucureștiului există bazine de energie geotermală. Avem de rezolvat însă distribuția acestei energii.”, a comunicat Radu Mihaiu, potrivit sursei citate.

Citește și: Nicușor Dan, din nou în belele: Primăria Capitalei, dată în judecată de Primăria Sectorului 2