- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Străinii încep să se trateze din ce în ce mai mult cu medicamente românești. Exporturile companiei Antibiotice Iaşi au crescut de şapte ori în ultimii 20 de ani

03 Nov, 22:50 • Gabriela Andreescu
Antibiotice Iași (ATB), singurul producător de medicamente deținut de stat, anunță că se concentrează pe creșterea exporturilor și că a reușit să își multiplice de șapte ori vânzările în afara țării în ultimii 20 de ani. Participarea la evenimente internaționale de profil, anunță compania, este unul dintre factorii de creștere.
Străinii încep să se trateze din ce în ce mai mult cu medicamente românești. Exporturile companiei Antibiotice Iaşi au crescut de şapte ori în ultimii 20 de ani

Medicamentele românești au ajuns la mare căutare pe plan internațional! Exporturile companiei ieşene Antibiotice Iaşi au crescut de şapte ori în ultimii 20 de ani, în urma participării la cel mai mare târg al industriei farmaceutice din lume, care se desfăşoară la Frankfurt.

În Statele Unite ale Americii, Antibiotice a devenit unul dintre principalii furnizori de medicamente antiinfecțioase sterile injectabile, transmite producătorul ieșean de medicamente.

În Marea Britanie, Antibiotice a reușit prin câștigarea licitațiilor regionale organizate de autoritatea NHS (National Health Service) să dețină o cotă de piață de aprox.30% calculată la nivelul consumului anual național pentru pentru un medicament antiinfecțios cu administrare injectabilă – Amoxiplus

În Vietnam, o piață accesată în urmă cu 10 ani de Antibiotice, pentru gamele de produse Ampiplus si Amoxiplus, compania detine o cotă de piață de 42%, respectiv 33% din consumul național.

Pe langă exportul de medicamente antiinfecțioase injectabile, Antibiotice își propune să devină un producător internațional consacrat pentru produse topice (dermatologice) și produse sterile (soluții și pulberi sterile injectabile) și de asemenea să-și mențină statutul de lider mondial în producția substanței active Nistatină.

Exporturile companiei Antibiotice Iaşi au crescut de şapte ori în ultimii 20 de ani
Exporturile companiei Antibiotice Iaşi au crescut de şapte ori în ultimii 20 de ani

Directorul general Ioan Nani a precizat că ţinta companiei este ca, până în 2025, ponderea exporturilor să depăşească jumătate din cifra de afaceri.

Producătorul ieşean de medicamente este prezent la Frankfurt, în perioada 1-3 noiembrie, la cel mai important eveniment expoziţional al industriei farmaceutice mondiale, CPhI Worldwide, conducerea companiei precizând că „prezenţa continuă la acest târg timp de aproape 20 de ani a determinat o multiplicare de peste şapte ori a exporturilor”, informează news.ro.

“Suntem aici, la acest eveniment internațional, pentru a transmite un mesaj de stabilitate si continuitate, partenerilor nostri. Este necesar să fim mereu în contact cu partenerii tradiționali dar și să ne facem cunoscuți unor potențiali parteneri, pentru a ne susține obiectivele de afaceri pe termen lung. Ne-am propus că până în anul 2025 să exportăm peste 50% din cifra noastră de afaceri, iar până în anul 2030 să finanțăm 3-4 investitii extrem de importante în noi site-uri de fabricatie și un modern centru de cercetare. Astfel, capacităm deja parteneri de peste tot din lume pentru a menține contacte deschise pentru aceste investiții”,a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice.

Antibiotice Iaşi exportă produse în peste 70 de ţări din întreaga lume.

Citește și: Alertă! O parte din medicamentele fabricate în țară riscă să dispară în curând! Banalul paracetamol s-a scumpit cu 278%

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult