- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Termenul de finalizare a ultimului lot al Autostrăzii București Sud a fost modificat! Când se va putea circula neîntrerupt de la Pitești la Constanța

11 Jul, 15:01 • Constantin Cristina
Termenul pentru finalizarea ultimului lot al Autostrăzii București Sud a fost modificat. Iată de când se va putea circula fără probleme de la Pitești la Constanța.
Termenul de finalizare a ultimului lot al Autostrăzii București Sud a fost modificat! Când se va putea circula neîntrerupt de la Pitești la Constanța

Irinel Ionel Scrioșteanu, secretarul de stat în Transporturi, a amânat finalizarea ultimului lot al Autostrăzii București Sud pentru vara viitoare, moment în care atunci se va putea circula fără griji de la Pitești la Constanța, a informat economica.net.

Citește și: Autostrada Soarelui se închide. CNAIR anunță pe unde se deviază traficul rutier în această noapte

Schimbare de plan! Termenul de finalizare a ultimului lot al Autostrăzii București Sud a fost modificat! Când se va putea circula neîntrerupt de la Pitești la Constanța

„Mi-am învins teama de înălțime și am fost într-o vizită altfel pe șantierul Autostrăzii Bucureștiului A0 – Sud, în care am verificat stadiul lucrărilor pe întregul traseu al acesteia, dintr-un avion PS-28 Cruiser (video jos)”, a transmis oficialul din Transporturi.

Potrivit lui, toate pasajele, podurile, nodurile rutiere și podețele aferente A0 Sud la care antreprenorii lucrează au fost vizibile, precum și asfaltul așternut până la ultimul strat pe unele porțiuni ale Lotului 2, primii kilometri de asfalt așternut pe Lotul 1, dar și mobilizarea antreprenorilor.

Scrioșteanu a prezentat stadiul lucrărilor pe cele 3 loturi sudice ale A0:

Lotul 1
– Stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la 68,26%.
– Așa cum se prezintă situația actuală, este nevoie de mobilizare suplimentară și susținută în șantier, pentru a păstra termenul de dare în trafic a acestui lot la sfârșitul acestui an, a subliniat Scrioșteanu.

Lotul 1 al Autostrăzii Bucureștiului – A0 Sud are o lungime de 16,9 km.

Lotul 2
– Stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la 81,25%.
– Termenul de dare în trafic este la sfârșitul acestui an.
Lotul 2 al Autostrăzii Bucureștiului – A0 Sud are o lungime de 16,3 km.

termen de finalizare al autostrăzii București Sud
termen de finalizare al autostrăzii București Sud

Lotul 3
– Stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la 50%.
– Ritmul lucrărilor a intrat pe un trend ascendent, construindu-se în primele 6 luni ale anului, cât în toate cele 13 luni de la ordinul de începere al lucrărilor, iar dacă se păstrează ritmul cel puțin la nivelul acesta, în vara anului viitor, vom putea circula pe acest lot, a estimat Scrioșteanu.

Mai mult, lotul 3 al A0 Sud are o lungime de 18 km.

„Având în vedere că mai sunt câteva luni de vreme favorabilă lucrărilor, presăm și sprijinim antreprenorii să profite la maximum de acestea, pentru a nu intra cu lucrări sensibile la temperatură și umiditate în perioada rece. Aceste 3 loturi alcătuiesc semi – inelul sudic al A0, care va prelua traficul de tranzit de pe actuala centură a Capitalei, făcând astfel legătura între A1, DN6, DN5, DN4 și A2 și este cel mai important proiect din această zonă a țării, pentru că, dublat de proiectul drumurilor radiale, integrate cu dezvoltarea sistemului de transport local, vor contribui decisiv la rezolvarea problemelor de trafic”, a conchis secretarul de stat.

La începutul anului, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu estima că lucrările pe cele trei loturi ale A0 Sud urmau să fie finalizate până la sfârșitul lui 2023. Ulterior, a menționat că termenul pentru finalizarea lucrărilor pe lotul 3 este primăvara anului viitor, potrivit sursei citate.

Alte articole: VIDEO| Radiografie Autostrada de Centură A0. Risc major să rateze marile inaugurări. În ce stadiu se află lucrările