- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Transavia, cel mai mare jucător din industria cărnii de pui, anunță o investiție masivă de 70 de milioane de euro. „Avem ambiții serioase”

18 Apr, 17:25 • Adrian Popovici
Fondatorul Transavia, Ioan Popa, anunță o investiție de peste 70 de milioane de euro în domeniu. Deși încă detaliile nu sunt publice, acesta a dezvăluit că a cumpărat deja un teren de 12 hectare pentru planurile sale viitoare.
Transavia, cel mai mare jucător din industria cărnii de pui, anunță o investiție masivă de 70 de milioane de euro. „Avem ambiții serioase”

Transavia, una dintre dintre cele mai mari companii industria cărnii de pasăre din România, pregătește o investiție majoră pentru a-și diversifica operațiunil. Fondatorul companiei, Ioan Popa, estimează că această ar putea ajunge chiar și la 70 de milioane de euro. transmite Wall Street.ro.

După cum explică fondatorul Transavia, primele trei luni din 2024 indică faptul că urmează un an mai bun pentru companie decât cel de anul trecut. În plus, acesta a explicat că are un singur obiectiv în ce privește activitatea companiei: profitul.

„Avem ambiții serioase pentru anul acesta și anul viitor, vrem să ne apucăm de niște investiții foarte mari. Atingem un mediu colateral, dar care are sens în contextul businessului actual. Facem o investiție care nu va fi mai mică de 70 de milioane de euro, credem că ne apucăm de ea săptămâna viitoare”, explică Ioan Popa, fondator Transavia.

Te-ar putea interesa și: Beneficii pentru fermieri. Se dau subvenții speciale de 300 de euro/an. Care sunt condițiile

Ce investiție pregătește Transavia?

După cum a explicat fondatorul Transavia, în ceea ce privește investiția majoră pe care o pregătește, antreprenorul spune va oferi mai multe detalii publicului la momentul potrivit. Printre detaliile pe care le oferit cu această ocazie  Ioan Popa a explicat de asemenea că a semnat contractul pentru o bucată de teren de aproximativ 12 hectare unde va fi plasată ceea ce ar putea fi va fi „cea mai mare investiție în domeniu din omânia”.

Ioan Popa a subliniat că în prezent, Fragedo reprezintă reprezintă cel mai important brad din portofoliul Transavia și unul dintre cele mai importante nume al industriei de carne de pui din România, o concluzie susținută de datele obținute din cercetările de piață.

În plus, a menționat și aspectul exporturilor, evidențiind importanța pieței europene pentru companie, dar și faptul că Transavia își extinde prezența și pe continentul african, deși cu un focus mai redus pe valorizarea adăugată, concentrându-se mai ales pe vânzarea spinărilor de pui.

„Dar cantitatea cea mai mare o vindem pe piața europeană, unde vindem produse cu valoare adăugată mai mare. În cantitatea cea mai mare vindem pieptul file sau pulpa dezosată și sigur că este și în interesul nostru să avem piețele mai apropiate, pentru că avem costuri mai mici la transport”, Ioan Popa, fondator Transavia.

Citește și: Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă puiul de țară! Cei mai mulți români nu își pot permite această „delicatesă”

Tags: