- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

VIDEO| Întâmplarea frauduloasă a lăsat oamenii fără bani în conturi! Trei bărbați au reușit să cloneze paginile BCR, Raiffeisen și Libra

13 Mar, 15:47 • Constantin Cristina
Trei bărbați din Republica Moldova au reușit în mod fraudulos să lase oamenii fără bani în conturile bancare. Aceștia au creat pagini similare cu cele ale băncilor BCR, Raiffeisen și Libra, astfel păcălind utilizatorii.
VIDEO| Întâmplarea frauduloasă a lăsat oamenii fără bani în conturi! Trei bărbați au reușit să cloneze paginile BCR, Raiffeisen și Libra

Trei bărbați din Republica Moldova au fost arestați după ce au clonat paginile de internet a băncilor BCR, Raiffeisen și Libra, pe care le-au promovat, astfel obținând acces în conturile utilizatorilor de internet banking, a relatat ziare.com.

Citește și: Fraude uriașe în domeniul energiei. Românii încearcă să păcălească sărăcia și facturile imense

Bărbații au apucat să transfere sume uriașe de bani, creând un prejudiciu de 583.000 de lei.

„La data de 12 martie 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale au pus în aplicare trei mandate de aducere, în județul Botoșani, emise pe numele a trei persoane, față de care sunt efecuate cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de fals informatic, fals privind identitatea, fals material în înscrisuri oficiale, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. În baza mandatelor de aducere, persoanele bănuite au fost conduse la audieri, iar în cursul acestei dimineți, față de acestea a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraților cu propunere legală”, au detaliat autoritățile.

Investigațiile nu se opresc aici, sunt continuate de către polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, sub atenția Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

„Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a transmis poliția.

Alte articole: Mare lovitură pentru Twitter! Hackerii au furat peste 200 de milioane de adrese de mail