- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vodafone România vrea să pună mâna pe Telekom Romania Mobile și a lansat un audit tehnic, după ce compania a fost scoasă la vânzare

12 Jul, 19:04 • Bocioacă Bianca
După ce Telekom Romania Mobile Communications a fost scoasă la vânzare, Vodafone România și-ar fi arătat intenția de a cumpăra compania rivală.
Vodafone România vrea să pună mâna pe Telekom Romania Mobile și a lansat un audit tehnic, după ce compania a fost scoasă la vânzare

Telekom Romania Mobile Communications a fost scoasă la vânzare, iar Vodafone România ar fi ieșit deja la atac, fiind interesată să cumpere ce a mai rămas din brandul Telekom la noi în țară.

Potrivit profit.ro, Vodafone România a lansat unaudit tehnic la TKM pentru a vedea dacă situația operatorului de telecomunicații este una solidă.

Citește și: Vodafone România a câștigat contractul de digitalizare al Poștei Române. Oferta companiei a fost sub estimările inițiale

În acest moment nu se cunosc mai multe informații. Însă, trebuie menționat că această evaluare ar putea fi analizată și de Comisia Europeană, având în vedere dimensiunea europeană a celor doăă companii.

Vodafone România cumpără Telekom

Pentru ca aprobarea să fie făcută de către Comisia Europeană și nu de Consiliul Concurenței din România, trebuie îndeplinite anumite condiții.

„Până la momentul actual nu a fost depusă la Consiliul Concurenței o notificare privind o operațiune de concentrare economică prin care Vodafone România (Vodafone) să preia controlul asupra Telekom Romania Mobile (TKM). O eventuală tranzacție prin care Vodafone ar prelua controlul asupra TKM poate fi analizată fie de Comisia Europeană, fie de către Consiliul Concurenței.

Citește și: Vodafone majorează facturile clienților. Cât vor ajunge să plătească românii, din cauza scumpirii energiei

O tranzacție este analizată de către Comisia Europeană din punct de vedere regulilor de concurență dacă cifra de afaceri totală realizată la nivel mondial de toate companiile implicate depășește 5 000 de milioane EUR și cifra de afaceri totală realizată în Uniunea Europeană de către fiecare companie implicată depășește 250 de milioane EUR (cu excepția cazurilor în care fiecare dintre firmele implicate realizează mai mult de două treimi din cifra sa totală de afaceri la nivel comunitar într-unul și același stat membru).

Dacă nu sunt îndeplinite aceste condiții, cifrele de afaceri fiind mai mici decât valorile menționate anterior, tranzacția este analizată de Autoritatea Română de Concurență. Nu este însă posibil ca operațiunea să fie analizată în același timp și de către Comisia Europeană, și de către Consiliul Concurenței, însă, în oricare dintre cele două situații, cele două autorități vor colabora”, a transmis Consililul Concurenței, pentru sursa citată.