IT&C

Cum arata proiectul a doi romani, castigator la un concurs global Intel (Video)

15 mai 2015, ora 12:23 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
IMG_2055.JPG
Silviu-Tudor Serban si Andrei Nistor sunt castigatori ai concursului international Intel RealSense App Challenge, fiind premiati cu 10.000 de dolari. Scopul proiectului Drill Sergeant Simulator, proiectul castigator, a fost sa redefineasca granitele interactiunii dintre om si computer.

Cu ajutorul camerei 3D Intel RealSense, Silviu si Andrei au creat un mediu virtual reactiv, in care subiectii de pe ecran raspund la comenzile vocale ale ultilizatorului si pot percepe starea de spirit sau gesturile acestuia.

Au varsta de 27 de ani, sunt originari din Hunedoara si formeaza echipa BadRobot. Cei doi locuiesc acum in Bucuresti, respectiv in Timisoara si manifesta un puternic entuziasm pentru inovatia in industria software. Silviu si Andrei sunt specialisti in Computer Vision, Software Design, Artificial Intelligence si Digital Entertainment.

Aplicatia interactiva Drill Sergeant Simulator a fost dezvoltata de cei doi de la zero pentru Intel RealSense App Challenge si s-a materializat in forma unui joc imersiv. Este un concept original, care le apartine in totalitate.

DailyBusiness Video: Drill Sergeant


Drill Sergeant Simulator combina mai multe tipuri de input, pe care le proiecteaza in mediul virtual: gesturile mainii jucatorului, comenzile vocale (de tip interogativ sau imperativ), gesturile si emotiile fetei (bucurie, suparare etc).

Actiunea jocului se desfasoara intr-o cazarma, unde este cantonat avatarul jucatorului, sergentul, care are misiunea de a-si pregati trupele pentru lupta. in viitorul apropiat, spatiul virtual va cuprinde o intreaga baza militara.

Care sunt urmatoarele etape? Obiectivul celor doi este sa continue inovatia in domeniul experientelor reactive si vor lucra la publicarea Drill Sergeant Simulator in market. Mai mult, au in dezvoltare un concept de aplicare al acestor tehnologii interactive in mediul office.

La concursul Intel RealSense App Challenge au fost inscrise 7.000 de proiecte in competitia globala, reprezentand 37 de tari. Din Europa, alaturi de Romania au mai castigat doar echipe din Germania, Marea Britanie si Ucraina. Cele doua proiecte romanesti castigatoare sunt “Drill Sergeant Simulator”, si “MoodFlux”, un player audio prin care poate fi controlat playlistul cu ajutorul gesturilor mainii. Ambele echipe au obtinut locul doi si premii in valoare de 10.000 de dolari fiecare. 

Link Proiect Drill Sergeant Simulator: http://www.badrobot.eu/
Link Intel RealSense: https://software.intel.com/sites/campaigns/realsense-winners/details.html?id=15
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 21 Octombrie 2020, 02:12
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter