- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

GTS Central Europe a investit anul acesta 10 mil. euro in lansarea de servicii Ethernet regionale

23 Jun, 11:35 • Redactia DailyBusiness
GTS Central Europe, operator telecom ce furnizeaza servicii integrate in 5 tari din centrul si estul Europei, inclusiv Romania, a lansat un portofoliu de servicii Ethernet, implementat pe infrastructura proprie. Investitia in introducerea retelei in cele cinci tari s-a ridicat anul acesta la 10 mil. euro, conform oficialilor companiei.
GTS Central Europe a investit anul acesta 10 mil. euro in lansarea de servicii Ethernet regionale

„Tehnologia Ethernet pe care o pune la dispozitie GTS ofera o eficienta mult mai ridicata a transferului de date fata de orice tehnologie de banda larga”, a declarat Ignacio Irurita, CTO al GTS Group. „Ne asteptam ca, incepand cu 2010, cererea de servicii Ethernet sa urce cu peste 20% anual”, mai spune acesta.

Noua retea a fost dezvoltata pentru a permite ofertarea unui portofoliu extins de servicii, disponibil in toate tarile din regiunea CEE, oricarui client business, dar in mod particular acelor companii cu subsidiarii distribuite in mai multe locatii. A fost creat si un portofoliu de servicii telecom destinat conexiunilor de mare viteza in retelele locale.

Serviciile Ethernet permit transmisii rapide pentru volume mari de date, voce, video, flexibilitate si scalabilitate a vitezelor de comunicatii, investitii de capital reduse fara sa fie necesare schimbari in infrastructura clientilor business targetati de compania prezenta si pe piata locala.

Procesul de integrare si expansiune al retelei GTS Ethernet a inceput in luna noiembrie 2009. O retea Ethernet complet noua a fost construita intre timp peste reteaua existenta de fibra optica prin care sunt acoperite Republica Ceha, Polonia, Romania, Slovacia si Ungaria.

In primele trei luni ale acestui an au fost lansate 15 noduri Ethernet, constituind astfel baza infrastructurii regionale. Obiectivul companiei este ca pana la sfarsitul anului sa fie instalate peste 450 de noduri Ethernet in PoP-urile in care GTS opereaza conexiuni proprietare ale retelei de fibra optica. A fost planificata lansarea de noduri Ethernet in Frankfurt si Viena pentru a creste gradul de interconectare cu operatorii internationali, conform GTS Central Europe.

GTS Telecom, filiala locala a companiei, a achizitionat recent compania romaneasca Datek.