- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Oracle achizitioneaza Sun Microsystems cu 7,4 mld. dolari

20 Apr, 15:35 • Redactia DailyBusiness
Compania Oracle Corp. va achizitiona Sun Microsystems Inc. pentru 7,4 mld. dolari (5,66 mld. euro), sau 9,50 dolari/actiune, informeaza agentia Bloomberg, citata de NewsIn.
Oracle achizitioneaza Sun Microsystems cu 7,4 mld. dolari

„Ne asteptam ca noua achizitie sa creasca castigurile Oracle cu cel putin 15% in primul an, dupa incheierea tranzactiei”, a declarat Safra Catz, presedintele Oracle.

Tranzactia va fi cel mai probabil finalizata in vara aceasta si asteapta aprobarea actionarilor Sun si a anumitor autoritati de reglementare.

„Estimam ca Sun Microsystems va contribui cu peste 1,5 miliarde dolari (1,15 mld. euro) la profitul operational al Oracle in primul an, nivelul urmand sa creasca la peste 2 miliarde dolari in al doilea an”, a mai spus Catz.

Compania Sun a fost considerata drept obiectiv de preluare pentru International Business Machines Corp, HP, Dell Inc si Cisco Systems Inc.

La inceputul lunii aprilie, IMB si-a retras oferta de preluare, tranzactie evaluata la 7 miliarde dolari (5,35 mld. euro), care ar fi marit competitivitatea serverelor de calculatoare produse in fata unor rivali precum Hewlett-Packard Co (HP), dupa ce oficialii Sun au anuntat ca nu mai considera IBM ca fiind unicul partener de negocieri.