- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Toshiba mizeaza pe televizoare 3D ce nu necesita ochelari pentru a-si creste vanzarile

05 Jan, 15:18 • Redactia DailyBusiness
Toshiba Corp a anuntat ca va incepe, in anul fiscal 2011, sa vanda televizoare 3D de dimensiuni mari ce nu necesita ochelari. Astfel, pentru exercitiul financiar care incepe in aprilie, compania si-a propus o crestere de circa 30% a vanzarilor de televizoare, la 20 milioane de unitati.
Toshiba mizeaza pe televizoare 3D ce nu necesita ochelari pentru a-si creste vanzarile

Astfel, televizoarele se vor comercializa si in afara Japoniei, conform Reuters.

Toshiba a lansat deja versiuni cu diagonale de 12 si 20 de inci pentru televizoarele 3D fara ochelari in Japonia.

Compania va prezenta doua prototipuri de astfel de televizoare, de dimensiuni mai mari, de 56 si 65 de inci, la targul de tehnologie CES. Totodata, este posibil ca producatorul sa mai lanseze doua modele, unul de peste 40 de inch si un altul de peste 50 de inci, conform purtatorului de cuvant al Toshiba.

„Acestea (noile televizoare, n.r.) nu vor fi doar pentru piata japoneza, ci si pentru America, Europa si China”, a spus Atsushi Murasawa, unul dintre directorii Toshiba. El nu a dat detalii cu privire la datele de lansare sau preturile produselelor noi.

De asemenea, compania produce si televizoare 3D ce necesita ochelari.

Toshiba incearca sa stimuleze vanzarile de televizoare in tarile in curs de dezvoltare si vrea sa ajunga la o cota de piata de 10% in SUA, fata de 7-8% cat are in prezent.