IT&C

Viteza medie de download date internet fix in Romania depaseste 100 Mbps

01 august 2017, ora 00:30   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
internet.jpg
Statisticile privind calitatea serviciului de acces la internet din Romania generate de Netograf.ro – aplicatia ANCOM pentru testarea calitatii serviciului de acces la internet – arata ca in primul semestru al anului 2017 romanii au experimentat viteze medii nationale de 109 Mbps download date internet fix, fiind inregistrate viteze medii de download de 180 Mbps pentru conexiunile prin fir, respectiv 60 Mbps pentru conexiunile de tip wireless.

ANCOM realizeaza, prin intermediul aplicatiei Netograf.ro, statistici privind calitatea serviciului de acces la internet fix si mobil din Romania, printre care si vitezele medii de descarcare a datelor, asa cum au fost acestea experimentate de utilizatorii care au efectuat masuratori prin intermediul aplicatiei.

Evolutie viteze download internet fix si mobil

Testele efectuate pe www.netograf.ro arata ca in semestrul I al anului 2017 vitezele medii de download date internet fix au crescut cu aproape 45% comparativ cu primul semestru al anului trecut, de la 75,07 Mbps la 109,1 Mbps. In paralel, viteza medie de download date internet mobil a scazut cu 28%, de la 27,72 Mbps la 19,99 Mbps, pe fondul cresterii numarului de teste realizate de utilizatori pe acest segment si traficului de date efectuat prin intermediul retelelor mobile.Cum sunt generate statisticile Netograf.ro

Statisticile pentru internet fix si mobil in semestrul I al anului 2017 au fost generate de Netograf.ro pe baza unui numar de aproximativ 135.000 de teste valide efectuate de utilizatorii de internet din Romania. ANCOM le recomanda utilizatorilor care doresc sa-si testeze conexiunile fixe sa foloseasca echipamente terminale conectate prin fir.

Vitezele medii pentru conexiunile de tip wireless sunt de aproximativ 3 ori mai mici decat cele pentru conexiunile de tip fir, din cauza capacitatii limitate de transmisie a routerelor wireless (oferind de regula viteze nominale de maxim 300 Mbps). In plus, in cazul transmisiunilor de tip Wi-Fi, viteza este influentata negativ de distanta fata de emitatorul/routerul wireless si de existenta unor obstacole intre terminal si emitator.

Mai multe detalii despre modalitatea de generare a statisticilor Netograf sunt disponibile aici.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
alin nkolai soare a spus:
22/08/2017 10:54
Baietica / Fetito , ia matale semnalul de la Telecom / Romtelecom
si ai sa vezi cum primesti 30Mbps - 40Mbps la modul curent , pentru 100Mbps contractati . Nu mai amestecati mere cu cartofi , cei care au contracte de 300Mbps sau mai mult , reprezinta o mica parte din utilizatori , marea majoritate a utilizatorilor curenti au contracte de 100Mbps si primesc de la 0(zero)Mbps pana la max. 60Mbps la modul curent.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 26 Mai 2022, 07:26
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter