- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Cum influenteaza experienta online a brandurilor comportamentul de achizitie

10 Nov, 15:36 • Redactia DailyBusiness
Impresia placuta pe care o genereaza promovarea unui brand in mediul online poate creste numarul clientilor si, implicit, volumul vanzarilor, arata un studiu al agentiei Razorfish, fosta divizie de publicitate digitala a Microsoft preluata de grupul de comunicare Publicis, potrivit Brandrepublic.com.
Cum influenteaza experienta online a brandurilor comportamentul de achizitie

Razorfish a chestionat 1.000 de utilizatori de Internet din Statele Unite in legatura cu modul in care tehnologiile si serviciile de pe Internet influenteaza fidelitatea fata de un produs si deciziile de achizitie.

Aproape 65% dintre cei care au participat la studiu au spus ca au achizitionat pentru prima oara un brand in urma unei experiente digitale, aceasta insemnad fie un site, email sau publicitate pe mobil.

Potrivit Razorfish, multi utilizatori urmaresc brandurile online pentru a beneficia de promotii sau reduceri. Dintre cei care urmaresc un brand pe Twitter, 44% au spus ca accesul la achitizii convenabile este principalul motiv pentru care fac asta.

Doua treimi dintre cei care au participat la studiu au declarat ca experienta online, indiferent ca a fost pozitiva sau negativa, i-a determinat sa-si schimbe opinia despre un brand. Dintre acestia, 97% au declarat ca experienta a fost definitorie in decizia de cumparare.