- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Când și cu cât crește salariul minim în 2024. Cele trei variante discutate la Guvern

12 Dec, 15:47 • Cornel Ghimeșan
Salariul minim nu va crește de la începutul anului viitor, dar sunt luase în considerare trei variante de majorare pentru vara lui 2024.
Când și cu cât crește salariul minim în 2024. Cele trei variante discutate la Guvern

Florin Jianu, președintele Consiliului Naţional al Intreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), a spus care sunt cele trei variante stabilite în urma discuțiilor de la Guvern pe tema salariului minim.

Citește și De câți ani vechime ai nevoie pentru a primi o pensie de 6.000 de lei

Când și cu cât crește salariul minim în 2024. Cele trei variante discutate la Guvern

Propunerile pentru majorarea salariului minim sunt:

  • 3.500 de lei brut, de la 1 iulie 2024 şi 3.700 de lei de la 1 ianuarie 2025 (propunerea patronatelor)
  • 3.700 de lei brut, de la 1 iulie 2024 (propunerea Guvernului)
  • 3.800 de lei brut, de la 1 iulie 2024 (propunerea sindicatelor).

”Sindicatele au venit cu o propunere de creştere de 3.800 de lei de la 1 iulie 2024 iar Guvernul a venit cu o propunere de majorare de 3.700 de lei, de la 1 iulie 2024. Pentru industria agroalimentară să rămână comun salariul minim pe economie de 3.700 de lei şi să nu umble la salariul minim pe economie pentru construcţii, pentru că ei au un salariu diferenţiat la 4.500 de lei. Acestea au fost propunerile pe masă, acum vom vedea care este decizia Guvernului”, a declarat Florin Jianu.

Citește și Ministrul Agriculturii aruncă bomba despre produsele care intră în România: „Sunt produse lactate şi produse din lapte care, practic, nu au văzut laptele”

Discuțiile de la Guvern pe tema bugetului de stat sunt în derulare și urmează să fie luate decizii ferme în zilele următoare.

”Am înţeles de ce am avut această discuţie, astăzi, pentru că se construieşte bugetul de stat şi atunci trebuia să ia o decizie în zilele următoare. Bugetul am înţeles că se pune astăzi în transparenţă decizională, noi am cerut câteva lucruri, o cerere consistentă pentru mediul de afaceri şi am înţeles că este o creştere de 12% a bugetului privind IMM-urile. Nu am primit un răspuns foarte clar, dar credem şi sperăm şi o să fim atenţi la construcţia bugetului să existe sume pentru start-up-uri, pentru IMM-uri, pentru nivelul de garanţii pentru anul viitor, pentru că dacp vom discuta numai despre taxe şi impozite şi nu discutăm şi despre reconstrucţia şi de susţinerea mediului de afaceri nu cred că suntem într-un trend bun”, a completat Jianu.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult