- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Marcel Ciolacu, anunț despre candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei. Va fi Piedone candidatul coaliției?

14 Mar, 12:35 • Adrian Popovici
Marcel Ciolacu, a anunțat PSD nu-l va susține pe Cristian Popescu Piedone în cursa pentru Primăria Capitalei. În schimb, Ciolacu a specificat că Gabriela Firea va fi candidatul desemnat al PSD în cazul în care PSD și PNL aleg să meargă pe căi separate în această cursă electorală.
Marcel Ciolacu, anunț despre candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei. Va fi Piedone candidatul coaliției?

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat (PSD), a anunțat astăzi la Palatul Victoria că PSD nu îl va susține pe Cristian Popescu Piedone în cursa pentru Primăria Capitalei. În schimb, Gabriela Firea este desemnată candidatul principal al partidului pentru alegerile locale din București, dacă PSD și Partidul Național Liberal (PNL) vor merge separat în aceste alegeri, transmite Digi 24.

„Dacă mergem cu candidat comun, nu este nici Burduja, nici Firea”, a spus Ciolacu, fără a preciza cine ar putea fi acest candidat.

Declarația lui Ciolacu  despre Cristian Popescu Piedone a venit în cadrul unei discuții cu jurnaliștii în care acesta a detaliat strategia PSD în privința alegerilor pentru Primăria Capitalei. Potrivit președintelui PSD, în cazul în care PNL și PSD decid să meargă împreună în alegeri, candidatul comun nu va fi nici Gabriela Firea, nici Sebastian Burduja, a anunțat el, fără a preciza cine ar putea fi această persoană.

Coaliția de guvernare se va reuni joi pentru a discuta despre strategia comună pentru alegerile locale și europarlamentare. Se iau în calcul variantele de candidaturi comune PSD-PNL la nivelul Capitalei și sectoarelor, precum și candidaturi separate pentru Primăria Capitalei și primăriile de sector.

În cazul în care PNL și PSD decid să meargă separat în cursa electorală, Gabriela Firea va fi candidatul PSD la Primăria Capitalei. Pe de altă parte, în situația unei candidaturi comune cu PNL, atunci Gabriela Firea nu va fi nominalizată, la fel ca și Sebastian Burduja din partea PNL.

Liberalii au anunțat deja că îl susțin pe Sebastian Burduja în cazul în care vor avea un candidat propriu în alegerile pentru Primăria Capitalei. Totuși, la nivelul sectoarelor, se ia în calcul posibilitatea unor candidaturi comune între PSD și PNL, cu susținerea primarilor în funcție și a candidaților agreați de Uniunea Salvați România (USR) în sectoarele conduse de această formațiune.

Te-ar putea interesa și: Ce spune Nicușor Dan despre candidatura la Primăria Capitalei și alianțele care se fac înainte de alegeri

Piedone vrea să intre independent în cursa pentru Primăria Capitalei

Cristian Popescu Piedone, actualul primar al Sectorului 5 al Capitalei, și-a reiterat recent hotărârea de a candida pentru funcția de primar al Bucureștiului, indiferent de manevrele politice ale PSD și PNL.

„Se întâmplă ceva ca pe timpul lui Iulius Caesar: triumviratul, în care cei mai mari bărbați ai Romei au vrut să constituie o coaliție. Unul (Crassus) a murit și au mai rămas doi, Cezar și Pompei, iar Cezar a spus ‘Alea jacta est’, adică zarurile au fost aruncate.

Pentru mine, zarurile au fost aruncate. Este adevărat că PSD şi PNL au creat și au adus o stabilitate pentru România. Din păcate, acest triumvirat care ar fi fost benefic – al PUSL, PSD și PNL – nu a fost și pentru București.

Nu au înțeles (PSD și PNL) acest lucru, iar eu le spun că, pentru mine, zarurile au fost aruncate. Ei nu au înțeles că așa-zisul meteorit, numit de Rareș Bogdan, era de foarte mult timp pe orbită, dar nu l-au observat. (…)

Eu provin de la firul de iarbă. În 30 de ani de activitate, mi-am exercitat dragostea față de om. Și asta s-a văzut în mandatele în care am intrat Cartea Recordurilor, nu numai pentru România. Nu mă întorc din drum”, a spus Piedone la Antena 3 CNN.

Citește și: Nicușor Dan, pierzător în sondajul pe care l-a comandat. Piedone ar câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei, PSD-PNL încă își caută candidatul