- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Mișcare economică de proporții! România, în negocieri pentru a intra pe piața farmaceutică asiatică. Premierul Vietnamului se află la București

22 Jan, 14:49 • Fundeanu Madalina
Premierul Vietnamului este în vizită oficială la Bucureşti. Premierul Marcel Ciolacu a declarat că după aproape 75 de ani de relații diplomatice între România și Vietnam a venit timpul ca relațiile dintre cele două state „să treacă la nivelul următor”.
Mișcare economică de proporții! România, în negocieri pentru a intra pe piața farmaceutică asiatică. Premierul Vietnamului se află la București

România va deveni poarta de intrare a produselor vietnameze în Europa, iar la schimb vrea să exporte pui și medicamente în Asia.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni, la Palatul Victoria, după ce l-a primit pe premierul Republicii Socialiste Vietnam, Pham Minh Chinh, aflat în vizită oficială la Bucureşti, că după aproape 75 de ani de relații diplomatice între România și Vietnam a venit timpul ca relațiile dintre cele două state „să treacă la nivelul următor”, potrivit știripesurse.ro.

Premierul Vietnamului, în vizită oficială la Bucureşti

„Îmi doresc ca România să devină principalul dumneavoastră partener pentru accesul comercial pe piața europeană. Și în acest sens, avem un avantaj competitiv indiscutabil, inclusiv prin poziția geostrategică de poartă către întreg continentul european.

Recent, țara noastră a fost admisă cu frontierele aeriene și maritime în Schengen. Asta înseamnă că portul Constanța poate deveni centru principal pentru exporturile vietnameze către Uniunea Europeană.

Am investit enorm și vom continua să investim în modernizarea portului Constanța, dar și a porturilor fluviale. De aceea, suntem pregătiți să oferim toată logistica necesară pentru ca, în cooperare cu porturile vietnameze, să creștem semnificativ volumele de transport în beneficiul ambelor țări”, a declarat Marcel Ciolacu.

Te-ar putea interesa și: Vasile Dîncu anunță strategia momentului pe scena politică: „Marcel Ciolacu este ‘regina de pe tabla de şah’ a PSD la alegerile prezidențiale”

Premierul Vietnamului în România
Premierul Vietnamului în România

„Îmi doresc să ne propunem ținte ambițioase, și chiar o dublare a schimburilor comerciale, către 1 miliard de euro, în anii următori.

În acest sens, am adresat domnului Prim-ministru rugămintea de a identifica cele mai bune modalități pentru a sprijini accelerarea procedurilor pentru certificarea la import a produselor agro-alimentare din România, precum și pentru facilitarea reînnoirii sau acordarea autorizațiilor de introducere pe piață pentru produsele farmaceutice românești. (…)

Agricultura și industria farma sunt două domenii strategice pentru țările noastre. Cunoașteți foarte bine, domnule Prim-ministru, calitatea produselor românești, de aceea cred că fructele, cerealele sau produsele de origine animală, în special pui, ar trebui să aibă acces pe piața din Vietnam (…)

Vă propun să lucrăm împreună foarte serios pentru a realiza un parteneriat cu Antibiotice Iași pentru distribuția produselor companiei românești pe piața vietnameză (…)

Am avut o colaborare foarte bună în timpul pandemiei de Covid-19 și cred că trebuie să folosim acea experiență pentru a crește prezența medicamentelor românești prin intermediul dumneavoastră în întreaga zonă a Asiei de Sud-Est”, a mai adăugat premierul României.

„Mă voi implica pentru ca unele cele mai importante companii de stat românești – Transgaz, Transelectrica sau Romarm, să dezvolte parteneriate cu firmele omoloage din Vietnam”, a a conchis acesta.

Vezi și: Ce calități trebuie să aibă viitorul președinte al României. Ce vor românii de la cel care îl va înlocui pe Klaus Iohannis din 2025