- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

ProLogis fuzioneaza cu AMB si formeaza cel mai mare dezvoltator de proiecte industriale

31 Jan, 15:52 • Redactia DailyBusiness
AMB Property Corporation si ProLogis au incheiat un acord definitiv privind combinarea activitatilor lor, prin fuziunea diviziilor omoloage, creand astfel cel mai mare proprietar, operator si dezvoltator de proprietati imobiliare industriale la nivel mondial, au anuntat luni cele doua companii.
ProLogis fuzioneaza cu AMB si formeaza cel mai mare dezvoltator de proiecte industriale

Se preconizeaza ca in urma fuziunii, companiile vor avea o capitalizare bursiera totala de peste 24 miliarde dolari si active brute detinute in proprietate si administrare de aproximativ 46 miliarde dolari.

Potrivit acordului, fiecare actiune comuna ProLogis va fi convertita in a 0,4464-a parte dintr-o actiune comuna emisa de AMB, iar compania combinata va fi una de tip UPREIT (trust de investitii imobiliare sub forma unui parteneriat umbrela).

Fuziunea se supune conditiilor obisnuite de finalizare, inclusiv primirii aprobarii din partea actionarilor AMB si ProLogis. Partile se asteapta ca tranzactia sa fie finalizata in al doilea trimestru din 2011.

Fuziunea tuturor actiunilor va fi o tranzactie fara taxe. La finalizarea fuziunii, compania se va numi ProLogis si va fi tranzactionata sub simbolul bursier PLD (NYSE).

Compania combinata reuneste doua din cele mai complementare francize client din industria imobiliara.

Portofoliul combinat cuprinde aproximativ 55,7 milioane mp de spatii de distributie moderne, localizate pe piete cheie si pe coridoare logistice importante din 22 de tari.

Ambele companii au portofolii substantiale in America de Nord, Europa de Vest si Japonia. ProLogis este bine consolidata in Marea Britanie si Europa Centrala si de Est, iar AMB are o prezenta semnificativa in China si Brazilia.

Portofoliul ProLogis in Europa Centrala si de Est cuprinde 3,7 milioane mp, localizati in 41 de parcuri industriale.

In Romania, compania detine parcul industrial ProLogis Park Bucuresti A1.