- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Motivul pentru care să nu folosești anvelopele de iarnă pe timpul verii. Specialiștii trag un semnal de alarmă

07 May, 21:28 • Cornel Ghimeșan
Mulți conducători auto aleg să nu-și mai schimbe anvelopele vara și să le păstreze tot pe cele de iarnă. Specialiștii le atrag atenția la ce riscuri se expun dacă fac acest lucru.
Motivul pentru care să nu folosești anvelopele de iarnă pe timpul verii. Specialiștii trag un semnal de alarmă

Legea din România nu e foarte strictă cu privire la acest aspect, dar conducerea cu anvelopele de iarnă pe timpul verii nu e recomandă deloc, iar experții explică de ce.

De ce nu e indicat să folosești anvelopele de iarnă în sezonul cald

Șoferii sunt obligați prin lege ca în sezonul rece să aibă mașina echipată cu anvelope de iarnă, dar acest lucru nu se întâmplă și vara. Tocmai de aceea, mulți șoferi au impresia că merge și așa. Poate din comoditate sau din motive financiare, din lipsă de timp, aleg să nu mai facă această schimbare și vara, dar obiceiul vine cu o mulțime de dezavantaje.

Citește și Cea mai nouă metodă de înșelătorie online. Avertismentul Poliției Române. Iată la ce să aveți grijă când navigați pe internet

Anvelopele de iarnă sunt gândite să ofere singuranță atunci când conduceți mașina pe temperaturi scăzute sau condiții meteo nefavorabile. Specialiștii recomandă folosirea anvelopelor de iarnă când temperatura ajunge la sub șapte grade.

De regulă, anvelopele de iarnă sunt foarte grele fiindcă au caneluri adânci ce asigură o aderanță sporită pe drumurile acoperite de zăpadă sau polei. Conducerea pe timp de vară cu aceste anvelope poate să ducă, în timp ce uzarea accentuată a cauciucurilor deoarece carosabilul este uscat de cele mai multe ori. Există posibilitatea ca anvelopele de iarnă să fie folosite vara într-un mod complet inutil.

Atunci când se freacă de asfaltul încins crește riscul să apară crăpături în pereții laterali. Și e destul de logic, fiindcă anvelopele de iarnă sunt gândite și concepute să fie folosite doar la temperaturi scăzute.

Citește și Cine este patronul simigeriei Matei. Afaceristul din spatele celei mai de succes rețea de covrigării se lansează pe piața imobiliară

Mulți cred că în acest fel economisești bani, însă nu e deloc așa. Specialiștii explică faptul că utilizarea cauciurilor de iarnă vara duce la creșterea consumului de carburant.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult