- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Retailul prinde viata pe platforma Tractorul. Auchan asteapta lunar tot Brasovul in magazin

20 Jan, 13:56 • cristina.mihai
Lantul de hipermarket-uri Auchan va deschide la finalul lui 2011 o unitate in Brasov, printr-o investitie de circa 20 mil. euro pe proiectul imobiliar Coresi, de pe fosta platforma Tractorul. Acesta va fi cel mai mare magazin de profil din zona, iar reprezentantii companiei se asteapta la 3,5 mil. vizitatori pe an, ceea ce ar insemna ca lunar in hipermarket vor intra, in medie, peste 290.000 pe persoane, aproximativ cat intreaga populatie a orasului.
Retailul prinde viata pe platforma Tractorul. Auchan asteapta lunar tot Brasovul in magazin

Pentru intreaga zona de retail a proiectului reprezentantii dezvoltatorului, compania Centerra Management, se asteapta la 5,5 mil. de vizitatori anual.

Hipermarket-ul Auchan va fi amplasat in proiectul imobiliar Coresi, de pe fosta platforma Tractorul, unde Centerra Management, dezvoltatorul proiectului, intentioneaza sa demareze lucrarile de constructie la mijlocul acestui an. Proiectul este detinut de firma Flavus Investitii.

Hipermarketul va avea o suprafata totala de 16.000 mp, din care suprafata de vanzare reprezinta 10.500 mp, si va comercializa o gama de aproximativ 50.000 articole. Magazinul Auchan are un design nou comparativ cu cele sapte hipermarketuri deja existente, urmand sa cuprinda si o zona de brutarie-patiserie-gastronomie.

„Deschiderea unui nou hipermarket Auchan in Brasov confirma continuarea planului nostru de expansiune pentru piata din Romania – acela de a dubla numarul de magazine in 3 – 5 ani”, a spus Patrick Espasa, director general Auchan Romania.

Coresi Shopping City face parte dintr-un concept integrat de dezvoltare ce cuprinde un parc de retail si un centru comercial, fiind primul de acest gen din Transilvania. Proiectul de retail va avea in total o suprafata inchiriabila de 85.000 mp si va fi dezvoltat in doua faze. Prima faza va include un parc de retail si va fi finalizata la sfarsitul lui 2011, iar cea de-a doua va cuprinde un mall.

Investitia totala in zona de retail va fi de circa 110 mil. euro, din care 40% sunt bugetate pentru prima faza. Potrivit Centerra, intreaga investitie ar putea fi sustinuta din fonduri proprii, dar compania este in discutii si cu mai multe banci pentru finantare.

Prima etapa a proiectului Coresi Shopping City va cuprinde hipermarketul Auchan, o galerie comerciala, un centru de bricolaj, un magazin de mobila si unul de articole sportive. Parcul de retail are o suprafata inchiriabila totala de aproximativ 45.000 mp.

A doua etapa a proiectului va fi deschisa publicului in ultima parte a anului 2012 si consta intr-un centru comercial care are o suprafata inchiriabila de 40.000 mp, 150 magazine, cafenele si restaurante si un cinematograf multiplex cu ecrane 3D digitale. In imediata apropiere a proiectului Coresi Shopping City se va dezvolta un centru de petrecere a timpului liber si sport cu o suprafata inchiriabila de 28.000 mp, care in prezent este inca in faza de proiectare.

Oficialii companiei estimeaza un trafic de circa 5,5 milioane vizitatori in primul an pentru zona de retail.

Pe langa Coresi Shopping City, proiectul include si o zona de birouri. Dezvoltatorul a demarat in prima faza lucrarile de renovare si amenajare a spatiilor de birouri deja existente pe platforma Tractorul, cu o suprafata totala de 15.000 mp. Pana acum circa 7.000 mp au fost deja renovati si inchiriati, iar compania mai este in discutii pentru inchirierea a inca 6.000 mp.

Reprezentantii Centerra au spus pentru DailyBusiness.ro ca lucrarile de modernizare sunt demarate in functie de cerere.

Pana acum, printre chiriasii zonei de birouri se numana IBM, CGS, Fresenius sau Freudenberg. Intreaga zona de business va oferi 125.000 mp de birouri.

Pentru dezvoltarea zonei de birouri si prima etapa a centrului comercial, Centerra a investit pana acum aproximativ 20 milioane euro.