TURISM

8 TED Talk-uri despre calatorii care te vor trimite direct spre aeroport

28 august 2017, ora 00:41 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Dubrovnik, Croatia (foto: wikitravel.org)
Dubrovnik, Croatia (foto: wikitravel.org)
Cu toții avem gânduri de colindat lumea în lung și-n lat sau chiar o listă cu destinații la care visăm să ajungem într-o zi. Cum facem să nu mai amânăm planurile, să punem ideile în fapte și să fim tot mai aproape de călătoria dorită? Specialiștii momondo.ro au pregătit o listă cu opt discursuri TED care te vor pune pe gânduri bune și pe drumuri.

Griji precum „De unde bani?”, „De unde timp?”, „De unde energie?” ne ademenesc pe fiecare dintre noi și ne fac să credem că nu oricine poate călători. Însă o doză de inspirație te va ajuta să înlocuiești aceste griji cu planuri de călătorie. momondo.ro recomandă opt povești prezentate în discursurile TED de mai jos și îți spune toate motivele pentru care n-ar trebui să le ratezi.

1. Pentru a călători nu îți trebuie o avere O să vrei să urmărești discursul scriitorului Tomislav Perko din Croația de nenumărate ori și o să fii tentat să-l arăți și prietenilor. De fapt, o să vrei să-l vadă toată lumea pentru că îți amintește că sfatul celor bătrâni de acasă nu are nicio legătura cu realitatea. Pericolele care ne pândesc în lume, răutatea oamenilor din jur sau alte stereotipuri în această direcție nu te conduc pe niciun drum extraordinar. Perko crede că oamenii nu sunt niște hiene care te adulmecă în permanență și că e important să fii deschis față de ei. Vei fi surprins cât de dispuși sunt aceștia să-ți dea o mână de ajutor.

DailyBusiness Video: TED1
2. Setea de aventură se cultivă Te va face să zici „Dom’ne, nu se poate”, îți va smulge zâmbete sau o lacrimă dinspre colțul ochiului. Chris Burkard, fotograf surfer, vorbește despre rutina care intervine chiar și într-o viață petrecută pe cele mai dorite plaje din lume. Despre cum a găsit fericirea, despre suferințele din drumul până acolo și despre cum se simte Nirvana, povestește cu un entuziasm care te va face să reconsideri atitudinea față de viață.
DailyBusiness Video: TED2


3. Există mai multe lucruri care îi leagă pe oamenii decât care îi despart Rick Steves este o somitate în ceea ce privește turismul european, dar discuția lui nu se rezumă la marginile continentului. Meseria îl „obligă” să călătorească preț de patru luni pe an. Ce a învațat este că, în ciuda culturilor, istoriilor, religiilor și a tuturor celorlalte elemente conceptuale care ne caracterizează, fundamental suntem asemănători. Cu povești culese din Afganistan, Iran, El Salvador, Suedia, Olanda, Portugalia și cu umor, discursul lui te face să înțelegi că doar călătorind și fiind deschis la diversitate poți înțelege cauzele, idealurile și fundamentele popoarelor care, de pe canapeaua din sufragerie, par atât de diferite.
DailyBusiness Video: TED3


4. Când ai călători, dar frica te ține pe loc Robin Esrock este un cunoscut scriitor, vorbitor și prezentator TV de travel, dar probabil ar fi avut succes și în stand-up comedy. A călătorit în 107 țări, dar își amintește momentul de cumpănă care a pus capăt carierei lui de birou. După o viață de călătorit a învățat că oamenii te vor ajuta mai degrabă decât te vor răni. De la Esrock vei mai afla că țara pe care a găsit-o cea mai prietenoasă este Albania și că, oricât de periculoase ar fi considerate unele locuri, cei mai mulți localnici îți vor prezenta țara lor cu mândrie.
DailyBusiness Video: TED4


5. Călătoria din viața reală bate news feed-ul din rețelele sociale Exploratorul Ben Saunder răspunde la o întrebare cât se poate de actuală: ce rost are să ieșim din casă și cu ce folos dacă majoritatea experiențelor pe acest pământ au fost deja trăite de alții înaintea noastră și pot fi descoperite oricum din spatele unui ecran? Cu puternice incursiuni filozofice și cochetări cu răspunsul la întrebarea „Care-i scopul?”, discuția ne amintește adevăruri ce există dintotdeauna în interiorul nostru. 
DailyBusiness Video: TED5


6. Călătorind găsești un sens mai presus de tine Judith Fein prezintă un unghi diferit al călătoriilor: nu ne gândim la vacanțele noastre ca la un drum cu două sensuri. Ne urcăm în avion, ajungem, luăm toate experiențele ce ni se oferă acolo și ne simțim cât se poate de îndreptățiți. De câte ori ne gândim la ce lăsăm sau am putea lăsa în trecerea noastră? Fein te va încuraja să pui întrebări și să acorzi toată atenția cuvenită micilor detalii pentru că numai atunci poate lua amploare unul dintre cele mai frumoase momente dintr-o viață de călător și de om. 
DailyBusiness Video: TED6


7. Când nu te simți în largul tău cu străinii, găsește liniștea de care ai nevoie De la Susan Cain vei afla că pentru o masă de oameni ce însumează între o treime și jumătate din populația lumii gândul socializării îi înfioară. Și se referă în special la introvertiți. Da, călătoriile par mai degrabă experiențe zgomotoase și cu oameni care vorbesc vrute și nevrute agitându-și mâinile. Dar nu este asta oare un stereotip? Pentru cei care fac pași înapoi la gândul plecării într-o călătorie, Cain lansează un optimist „e perfect așa cum ești!” și vorbește despre un alt tip de călătorie – cea cu liniște, axată pe interiorizare și pe timp petrecut cu sine, la fel de prețioasă ca oricare alta.
DailyBusiness Video: TED7


8. Cuvântul „acasă” capătă o mie de valențe Pico Iyer are rădăcini indiene, este născut și educat în Anglia, își plătește taxele în Statele Unite și își simte sufletului în Japonia mai mult decât în oricare altă parte. Vorbește despre lume folosind cuvinte mărețe, articulând idei puternice, pe o voce caldă. Iyer crede că timpurile pe care le trăim sunt timpuri în care „acasă” nu ne mai leagă neapărat de un oraș, de o limbă sau de o țară.

DailyBusiness Video: TED8
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 26 Mai 2020, 01:17
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter