- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Blue Air pune piciorul in afara Europei, cu rute spre Cuba si Thailanda din care asteapta 3 mil. euro pe an

23 Feb, 14:10 • elena.olteanu
Blue Air a incheiat un parteneriat cu grupul italian Distal Group, prin care va opera, din mai 2010, curse in afara Europei, dar si spre alte trei noi destinatii din Italia, acord care ii va aduce liniei aeriene low-cost o cifra de afaceri suplimentara pe anul acesta de 2-3 mil. euro, a spus pentru DailyBusiness.ro Adrian Ionascu, directorul general al companiei.
Blue Air pune piciorul in afara Europei, cu rute spre Cuba si Thailanda din care asteapta 3 mil. euro pe an

Adrian Ionascu este membru Key People

.

Astfel, printr-un parteneriat cu linia Blue Panorama, parte din grupul italian, Blue Air va opera curse spre Bangkok (Thailanda) si Havana (Cuba), incepand cu luna mai. Pasagerii din Romania vor zbura cu Blue Air pana in Roma, dupa care vor fi preluati de Blue Panorama pana la una din cele doua destinatii din afara Europei.

Totodata, parteneriatul cu Blue Express consta in marirea numarului de curse disponibile din Romania catre Italia. Spre Palermo, Torino Casele si Lamezia Terme se va zbura din Romania pana la Roma cu Blue Air, iar de aici spre destinatia dorita cu Blue Express, de asemenea parte din holdingul Distal Group.

Aceste parteneriate vor aduce Blue Air o cifra de afaceri anul acesta de 2-3 mil. euro si un numar total de 20.000 de pasageri romani numai pe destinatiile enumerate, precum si o crestere de circa 5% pe piata din Italia, estimeaza compania.

„Daca pentru cursele din interiorul Europei compania Blue Air se adreseaza in egala masura tuturor segmentelor de pasageri, cursele catre exteriorul Europei se vor adresa indeosebi turistilor. Vom viza intr-o prima etapa doar destinatii de vacanta, urmand ca in urmatorii ani sa evaluam posibilitatea introducerii de curse pentru segmentul business”, a mai spus Ionascu.

Acest parteneriat a fost negociat timp de circa 2 luni.

„Suntem increzatori ca in cativa ani putem forma unul dintre cele mai puternice grupuri din industria aviatiei europene”, a spus Francesco Veneziano, vicepresedinte comercial al Distal Group.

Preturile pentru capitala Cubei pornesc de la 369.99 euro (perioada 28 martie – 4 iulie si 11 septembrie – 30 octombrie) si respectiv de la 519.99 de euro pentru intervalul cuprins intre 5 iulie si 10 septembrie. Catre capitala Thailandei, Blue Air va oferi zboruri care pornesc de la 349.99 euro in perioada 28 martie – 4 iulie si 11 septembrie – 30 octombrie, respectiv 499.99 euro pentru perioada 5 iulie – 10 septembrie.

Blue Air colaboreaza cu holdingul Distal Group de circa 3 ani, pe partea de distributie de bilete, prin firma CIM Air (agent de vanzari) a grupului italian.

Directorul Blue Air nu exclude ca pe viitor sa incheie astfel de parteneriate si cu alte companii de pe continent, spre alte destinatii din afara Europei.

„Suntem deschisi oricarui parteneriat care poate aduce un plus companiei Blue Air”, a spus Ionascu.

Linia aeriana Blue Air, controlata de omul de afaceri roman Nelu Iordache, a transportat in luna ianuarie a acestui an 100.000-115.000 pasageri in crestere cu circa 10-15% fata de ianuarie 2009. Pentru tot anul vizeaza o crestere de 30%, fata de anul precedent, pana la 2,2 mil. pasageri.

Compania italiana are o cifra de afaceri similara cu cea a Blue Air, de circa 200 de mil. euro, conform lui Ionascu.

Distal Group are un actionariat 100% italian.