TURISM

Ce masuri s-au luat pentru romanii sinistrati in Albena (Update 1)

22 iunie 2014, ora 13:24 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
albena.jpg
Un convoi format dintr-un autocar si mai multe platforme a plecat, duminica, din Constanta, pentru aducerea in tara a turistilor romani aflati in statiunea bulgara Albena.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dobrogea, convoiul a plecat la ora 9,30 de la ISU, actiunea fiind coordonata de Ministerul Afacerilor Interne.

Din dispozitia vice-prim-ministrului pentru securitate nationala, ministru de interne, Gabriel Oprea, un autocar al Ministerului Afacerilor Interne s-a deplasat la Constanta in cursul noptii de sambata in vederea pregatirii operatiunii de aducere a cetatenilor romani aflati in statiunea bulgara Albena.

Convoiul este insotit de o echipa consulara din cadrul Departamentului Consular al MinisteruluiAfacerilor Externe care are in dotare echipamente mobile consulare cu ajutorul carora se pot elibera documente de calatorie la fata locului, se precizeaza intr-un comunicat al Centrului Operational de Comanda al Guvernului.Echipa mobila consulara se va alatura echipei create la nivelul misiunii diplomatice in vederea asigurarii asistentei si protectiei consulare in astfel de situatii.

Potrivit sursei citate, din situatia transmisa de reprezentantii misiunii diplomatice aflati la fata locului, in urma solicitarilor turistilor romani, vor fi aduse in tara 29 de persoane si 8 autoturisme. Din cele 8 autoturisme 3 vor ramane in Constanta si 5 vor fi transportate pana la Bucuresti.

De asemenea, din datele comunicate de reprezentantii misiunii diplomatice a rezultat ca, in urma revenirii situatiei la normalitate, o parte din turistii romani au optat sa-si continue sejurul in statiune. Incepand de sambata, de la ora 16,30, si pana duminica dimineata la ora 10:00, prin Punctele de Trecere a Frontierei, au tranzitat 73 de autoturisme cu 244 persoane care s-au intors din statiunea Albena, scrie Agerpres.

Inundatiile fac ravagii in Bulgaria. Aproximativ 1.200 de turisti, evacuati din statiunea Albena (Articol initial)

22 iunie 2014, ora 10:12 
albena-beach-bulgaria.jpg
Aproximativ 1.200 de turisti din statiunea bulgareasca Albena, la Marea Neagra, au fost evacuati din hoteluri aflate in apropiere de Balata, din cauza riscului unor inundatii prin revarsarea raului Batovska.

Un barbat a fost salvat in statiunea Albena, in urma unei interventii cu doua elicoptere de tip Puma apartinand fortelor aeriene bulgare, care l-au descoperit in timp ce zburau la joasa altitudine, pe capota unei dube, in mijlocul apei al carei nivel crestea.

Pilotii elicopterelor de tip Puma au declarat, citati de postul Nova TV, ca aproximativ o treime dintre localitatile situate intre Varna si Albena se afla sub apa.

Numeroase case si hoteluri au fost "distruse" in aceste inundatii. Bilantul total al acestor inundatii fara precedent a ajuns la 14 morti, scrie Mediafax.Citeste siFrauda in turism la Sibiu: Ce au patit 23 de clienti care au cumparat sejururi in Bulgaria
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 09 August 2022, 15:53
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter