TURISM, LIFESTYLE

Ce servicii vor sa imbunatateasca anul acesta hotelierii romani

03 aprilie 2017, ora 00:04 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Hotel Guru 3.jpg
Conform unui studiu realizat de portalul de rezervari online HotelGuru.ro in randul hotelierilor parteneri, 45,6% dintre respondenti au o viziune pozitiva cu privire la evolutia numarului de turisti care vor alege ca destinatie Romania, fata de anul trecut.

Principalele servicii pe care cei mai multi dintre detinatorii de hoteluri le-ar imbunatati in anul 2017 sunt confortul camerelor (78,9%) si dezvoltarea zonei SPA din cadrul unitatilor de cazare.

Voucherele turistice, o resursa de crestere pentru hotelierii romani

Hotelierii romani sunt pozitivi atunci cand fac estimarile pentru anul 2017. Unul dintre motive este si introducerea voucherelor turistice pentru persoanele care lucreaza in institutii de stat, vouchere ce vor fi introduse de la 1 iulie 2017 si a caror contravaloare este de 1450 lei.De asemenea, o alta resursa de crestere sunt si investitiile pe care hotelierii intentioneaza sa le faca in facilitatile lor. Cei mai multi dintre respondenti au declarat ca planuiesc sa isi dezvolte serviciile in anul 2017. Majoritatea intentioneaza sa imbunatateasca nivelul de confort din camere, in timp ce peste 20% dintre hotelieri si-ar dori sa ofere oaspetilor conditii mai bune in zonele de relaxare si SPA.

In topul serviciilor pe care hotelierii intentioneaza sa le dezvolte se regasesc si cele legate de restaurant.
Cand au fost intrebati cum ar califica anul 2016 din punct de vedere al rezervarilor, numeroase raspunsuri au indicat faptul ca majoritatea hotelierilor aveau asteptari mai mari (50,9%). Un procent de 42,1% dintre respondenti au raspuns ca a fost un an foarte bun, in timp ce doar 7% au afirmat ca in 2016 au avut mai putini turisti fata de anii trecuti.    

Aproximativ jumatate dintre respondenti isi propun ca in acest an sa dezvolte campanii de promovare si sa-si creasca numarul personalului calificat din cadrul unitatilor de cazare.

300 – 500 lei: bugetul unui cuplu pentru un weekend in Romania

Bugetul mediu alocat de turisti pentru petrecerea unui sejur in tara se incadreaza intre 300 si 500 lei de cuplu. Conform hotelierilor, majoritatea celor care se cazeaza prefera sa stea intre doua si trei nopti. 73% dintre hotelierii din Romania primesc cele mai multe solicitari pentru perioada weekend-urilor. In acelasi timp, clientii a 26% dintre unitatile de cazare aleg sa faca rezervari pentru o intreaga saptamana.

De asemenea, cea mai populara perioada din an ramane sezonul estival, cand gradul de ocupare a pensiunilor si hotelurilor se apropie de 100%.


Studiul a fost realizat pe un esantion de 100 de unitati de cazare din Romania si a avut ca scop centralizarea estimarilor hotelierilor din Romania pentru anul 2017 din punct de vedere a evolutiei turistice fata de anul 2016.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 21 Februarie 2020, 01:17
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter