TURISM

Paravion.ro: Rezervările pentru city break-uri s-au triplat în 2015

28 septembrie 2015, ora 11:11 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Paravion_Amsterdam.jpg
Numărul turiștilor care au rezervat vacanțe de tip city break în primele 8 luni ale acestui an este de trei ori mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut, arată datele Paravion.ro, una din cele mai importante agenții de turism 100% online din România.

Cele mai populare destinații de city break Paravion.ro sunt Amsterdam, Viena, Istanbul, Varșovia și Munchen, unde turiștii cheltuie până la 300 euro/ persoană pentru o vacanță cu 3 nopți de cazare și micul dejun inclus.

Potrivit reprezentanților agenției, în intervalul ianuarie – august 2015, numărul turiştilor care au preferat să îşi rezerve citybreak-uri cu Paravion.ro s-a triplat faţă de perioada similară din 2014, iar românii pleacă în astfel de vacanțe chiar și de două ori într-un an.

Principalele criterii în funcție de care turiștii aleg destinațiile pentru acest tip de vacanțe sunt tarifele avantajoase și numărul mare de obiective turistice din orașele vizitate. Prin urmare, în topul destinațiilor preferate sunt orașele cu o bogată componentă culturală și istorică."Anul acesta am observat că majoritatea turiștilor profită inclusiv de ofertele tot mai avantajoase ale companiilor aeriene și accesează acest tip de vacanță, în medie, de două ori pe an", declară Remus Vișan, Managing Director Paravion.ro.

În 2015, majoritatea city break-urilor disponibile pe Paravion.ro au fost accesate de tineri, în proporție de 70%, care au cheltuit, în medie, 250 euro/persoană.

Destinațiile preferate ale turiștilor tineri au fost Praga, Barcelona și Amsterdam. Pe de altă parte, turiștii seniori, ale căror cereri reprezintă 30% din solicitările primite de agenție, au cheltuit până la 300 euro/persoană, în destinații ca Praga, Viena și Munchen.

Cele mai solicitate perioade de către turiștii din ambele categorii de vârstă au fost lunile februarie și septembrie. În ceea ce privește profilul turistului român de city break, are între 30-50 de ani, pleacă în cuplu, călătorind cu avionul. Acesta alege, în general, vacanțe cu 3 nopți de cazare și cu mic dejun inclus.

Paravion.ro este una dintre cele mai importante agenţii de turism online din România, care operează pe mai multe pieţe din Europa de Est şi în Turcia, oferind servicii precum rezervări de bilete de avion, vacanţe, închirieri auto şi hotel.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 25 Mai 2022, 07:10
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter