- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Trenuletele turistice din Romania valoreaza intre 400-500.000 euro

13 Jun, 12:46 • Redactia DailyBusiness
In Romania au fost vandute, incepand de anul trecut, sase trenulete turistice ale companiei franceze CPIL, cu o valoare cuprinsa intre 400-500.000 euro, a declarat pentru DailyBusiness Catalin Mihai, director al CBTT, unic importator si distribuitor al acestor produse in Romania, Ungaria si Bulgaria.
Trenuletele turistice din Romania valoreaza intre 400-500.000 euro

„Pentru restul anului, avem o tinta de vanzari de 7-8 unitati, ceea ce ar insemna circa 700-800.000 euro”, a adaugat directorul CBTT(Compania Balcanica de Trenuri Turistice).

CBTT intentioneaza sa intre pe piata bulgara si pe cea ungara din 2008.

Deja, mai multe primarii si-au manifestat dorinta de a cumpara asemenea trenulete, iar in acest an vor avea loc mai multe licitatii publice pentru achizitionare.

Primele „gari” la Dragonul Rosu, Arad, Mamaia

„Primele trei trenulete din Romania au fost vandute centrului comercial Dragonul Rosu din Bucuresti, iar compania noastra doar a intermediat tranzactia, neavand atunci statut juridic”,a precizat Catalin Mihai.

In august 2006, a fost achizitionat primul trenulet turistic de la CBTT de catre Primaria din Arad, cu ocazia Zilelor Aradului.

Reprezentantul CBTT a adaugat ca ultimele doua trenulete au fost vandute unei structuri de cazare din Mamaia, si vor putea fi vazute pe strazile statiuni de la inceputul lunii viitoare.

De asemenea, compania a anuntat anterior ca doreste sa initieze un circuit turistic in jurul Palatului Parlamentului din Bucuresti.

” In acest moment asteptam autorizatiile, iar din cauza intarzierile birocratice ne asteptam ca proiectul sa fie implementat in 2008″, a precizat Catalin Mihai.

CBTT au un buget preliminar de 70-80.000 euro pentru acest circuit turistic din Bucuresti.

Trenuletele sunt compuse dintr-o locomotiva la care sunt atasate trei vagoane (capacitatea unui vagon este de 18 persoane adulte), lungimea totala a convoiului fiind de 18 metri. Viteza de deplasare a trenuletului este de 35 km/h.

Mijloacele de transport inedite sunt adaptate fiecarei zone si climat, astfel ca vagoanele pot fi inchise si climatizate, pe timp de toamna-iarna, si deschise pe timp de vara, fapt ce reprezinta un atu pentru cei ce doresc o exploatare anuala a acestora.

Potrivit reprezentantului CBTT, trenuletele corespund normelor EURO 3.

Trenuletele noi au preturi cuprinse intre 150.000 si 250.000 euro, iar cele vechi second hand intre 70.000-80.000 euro, insa pot ajunge si la 140.000 euro.

Pentru produsele noi se ofera o garantie de 2 ani, iar pentru cele second-hand de un an, piese si mana de lucru incluse.

CBTT este importator si distribuitor al trenuletelor turistice CPIL din primavara anului trecut.