- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Reprezentantii service-urilor auto protesteaza fata de majorarea RCA

22 Feb, 07:10 • Redactia DailyBusiness
Asociatia Societatilor de Service Auto Independente picheteaza luni sediul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor in semn de protest fata de cresterea tarifelor RCA.
Reprezentantii service-urilor auto protesteaza fata de majorarea RCA

Reprezentantii ASSAI reclama faptul ca tarifele la asigurarea obligatorie auto au crescut de 4 ori in ultimii 5 ani, iar acest lucru „se intampla cu complicitatea CSA prin reglementari si legi permisive”.

„ASSAI doreste sa atraga atentia opiniei publice asupra cresterii nejustificate a tarifelor RCA pentru 2010, faptul ca in ultimii 5 ani acestea au crescut de peste patru ori,dar cand se pune problema platilor de catre unii asiguratori ,sub diferite pretexte si tertipuri intarzie platile punindu-ne in imposibilitatea de a ridica mijlocul de transport din service”, se precizeaza intr-un comunicat de presa al asociatiei.

In replica, Comisia a acuzat service-urile auto ca au contribuit la majorarea tarifelor RCA, prin adaosurile comerciale enorme, ce pot ajunge la 200-300%.

Dincolo de problema tarifelor la asigurari, Asociatia Societatilor de Service Auto Independente reclama modul in care Comisia a supravegheat piata de asigurari.

„Modul in care CSA a supravegheat piata de asigurari din Romania a condus pe fundalul actualei crize economice la inchiderea a peste 17 % dintre service-urile auto cu capital privat din Romania, sector care a adaugat astfel un numar de peste 10.000 de persoane pe lista somerilor, o povara in plus pentru bugetul tarii.In acelasi timp blocarea mijlocului de transport in service din cauza ca asiguratorul nu plateste, inseamna pierderi financiare insemnate pentru transportator, mai ales daca acel mijloc de transport este achizitionat in leasing”, se mai precizeaza in comunicat.

Protestul ASSAI se va derula intre orele 11 si 13 si va fi urmat de un miting de protest in Piata Constitutiei, intre orele 13-15.