- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Sex, politica, business. Cine conduce lumea, liderii mondiali sau slabiciunile lor?

17 May, 15:00 • razvan.codorean
Cine sunt cei care care iau deciziile politice, economice, decizii care, pana la urma, ne influenteaza viitorul? Sunt la fel ca noi, cu bune si rele? In ce masura deciziile lor sunt influentate de ambitii, de dorinte si frustrari? O radiografie a elitei politico-economice mondiale, realizata de DailyBusiness.ro, arata ca cei care ne conduc nu duc lipsa de probleme, iar sexul reprezinta una dintre ele.
Sex, politica, business. Cine conduce lumea, liderii mondiali sau slabiciunile lor?

Scandalul sexual in care este implicat Dominique Strauss Kahn, seful Fondului Monetar International (FMI), a socat opinia publica internationala si a pus in pericol soarta planurilor de salvare economica pentru Grecia si Portugalia. [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/oficial-bce-fmi-are-nevoie-de-o-solutie-rapida-la-conducere-dupa-arestarea-lui-strauss-kahn-62467/]Comunitatea internationala a afirmat, la unison[/url], ca FMI trebuie sa rezolve rapid problema conducerii Fondului, in conditiile in care de deciziile celui care conduce FMI depinde, intr-o oarecare masura, soarta economica a unor tari.
[img=1735]Dominique Strauss Kahn isi risca destinul politic din cauza scandalului sexual[/img]

Va fi numit John Lipsky director cu drepturi depline? Va fi gasit un alt european capabil sa preia sefia FMI? Intrebari la care vom primi raspunsuri in zilele urmatoare.

Pana atunci insa, ramane in atentie scandalul in care este implicat Dominique Strauss Kahn si care tine prima pagina nu numai in presa de scandal, ci si in publicatiile si la televiziunile de profil economic.

„Dosarul DSK” dovedeste, inca o data, daca mai era nevoie, faptul ca cei care ne conduc sunt, la randul lor, condusi de instincte, iar deciziile lor pot fi influentate de acestea.

Dominique Strauss Kahn nu este singurul si, probabil, nici ultimul decindent mondial ale carui probleme sexuale risca sa influenteze politica, economia si chiar destinele unor natiuni.

In loc sa ajunga la Bruxelles pentru a negocia planurile de salvare a Portugaliei si Greciei, seful FMI, Dominique Strauss Kahn s-a trezit in arestul Politiei americane. Motivul? Pe cat de penibil, pe atat de sugestiv in privinta complexitatii naturii umane.
[dbvideo=661]

La 62 de ani, in loc sa se gandeasca la pensie sau la candidatura pentru presedintia franceza, Dominique Strauss Kahn, seful Fondului Monetar International este pe cale sa isi incheie cariera „sedus” de o menajera de hotel, pe care, potrivit plangerii acesteia, a incercat sa o violeze.

DSK s-a declarat nevinovat. The Guardian a scris ca n-ar fi deloc „usa de biserica” si ca, acum 10 ani, ar mai fi fost protagonistul unui incident similar, soldat, din fericire pentru politicianul francez, fara o plangere penala.

Ca va fi gasit vinovat sau nu, cariera sa politica pare a fi incheiata, relateaza presa internationala.

[b]Berlusconi, Putin, Sarkozy in „Fratia Modelelor”[/b]

Cu noua patanie, Dominique Strauss Kahn ar putea aspira la statutul de membru cu drepturi depline in Fratia Modelelor, in care premierul italian Berlusconi, premierul rus Vladimir Putin si presedintele francez Nicolas Sarkozy pot fi priviti drept titulari cu vechi state in materie.

Despre Silvio Berlusconi, omul care conduce destinele politico-economico-administrative ale Italiei, una dintre cele mai puternice tari ale lumii, s-ar putea scrie carti de amor, iar producatorii de filme XXX ar putea avea „marfa” pentru a un serial cu zeci daca nu sute de episoade.
[img=1732]Presedintele Putin si gimnasta cu care presa crede ca ar fi avut o relatie[/img]

Premierul italian a ajuns chiar si in justitie, in [url=http://www.hotnews.ro/stiri-international-8478669-rubygate-cel-mai-dificil-proces-care-confruntat-pana-acum-silvio-berlusconi-inceput-amanare.htm]celebrul dosar Rubygate[/url], fiind acuzat de prostitutie cu minore.

Interesant este ca Berlusconi a recunoscut o parte din relatiile sale amoroase. A spus, de fiecare data, ca nu a avut de-a face cu minore si ca nu a platit pe nimeni pentru a-i „alina” problemele batranetii. Intrebat fiind despre modul in care viata sa sexuala tumultuoasa ii afecteaza judecata, a raspuns ca nu exista nicio legatura intre sex si politica, intre viata personala si activitatea sa.

Daca Berlusconi continua sa tina prima pagina a ziarelor, despre Vladimir Putin, actualul premier rus si fost presedinte al tarii, vestile despre viata sa amoroasa au incetat in ultima vreme.

[img=1729]Carla Bruni si presedintele Sarkozy[/img]
Anterior, s-a scris despre el ca ar fi avut de-a face cu mai multe gimnaste, iar [url=http://www.realitatea.net/fosta-gimnasta-alina-kabaeva-a-nascut-copilul-lui-vladimir-putin–sustine-presa-ucraineana_526812.html]una dintre ele, Alina Kabaeva, i-ar fi nascut si un copil[/url].  O alta cucerire a actualului premier de la Mosocova ar fi fost Victoria Lopireva, o fosta Miss Rusia.  Bineinteles, casatorit fiind, Putin a negat toate speculatiile presei.

Un alt personaj politic de prima marime cu o viata sexuala tumultuoasa este presedintele francez Nicolas Sarkozy. Presa a scris despre el ca, pana sa o cunoasca pe actuala sa sotie, Carla Bruni, ar fi „experimentat” multe relatii, care mai de care mai pasionale.

Nici alaturi de Carla Bruni nu pare sa se fi linistit. [url=http://www.gandul.info/international/carla-bruni-i-a-povestit-lui-michelle-obama-cum-ea-si-nicolas-sarkozy-l-au-lasat-pe-un-sef-de-stat-sa-astepte-deoarece-au-preferat-sa-faca-sex-6110052]Presa internationala a relatat[/url] despre o intalnire dintre prima doamna de la Paris si Michelle Obama, sotia presedintelui SUA, in care celebra cantareata i-ar fi relatat ca, aflati in timpul unei partide de sex, au facut un sef de stat sa astepte. Ar fi fost vorba, potrivit speculatiilor presei,de regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii.

In aceasta asociere elitista ar mai putea fi inclus si Jacob Zuma, presedintele Africii de Sud, acuzat de viol si achitat de justitie. In prezent, „presedintele gigolo”, cum este denumit in presa sud-africana, are numai putin de trei neveste si inca doua logodnice si 20 de copii legali.
[img=1731]Presedintele Zuma si sotiile sale[/img]

Pe lista liderilor despre care presa internationala i-a asociat cu sexul ar putea fi inscrisi si premierul britanic David Cameron si ministrul sau de Finante, George Osborne. Ziarele britanice au scris

[url=http://www.guardian.co.uk/politics/2009/apr/13/damian-mcbride-derek-draper-emails]Ziarele britanice au scris[/url] despre primul ca ar fi avut o boala sexuala, iar despre celalalt ca ar fi avut cateva escapade cu prostituate, ambele relatari nedovedite.

Scandaluri amoroase, de la Marc Antoniu la Bill Clinton

Dincolo de exemplele din prezent,  istoria moderna contine zeci de astfel de legaturi intre politicieni, fie ei sefi de stat, lideri politici si economici si femei fatale.

De la [url=http://theironlady.wordpress.com/2009/10/31/cleopatra/]generalul roman Marc Antoniu, sedus de Cleopatra[/url] si devenit „dusmanul Romei”, la [url=http://ro.wikipedia.org/wiki/Henric_al_VIII-lea_al_Angliei]regele britanic Henric al VIII-lea[/url], care, pentru a se casatori cu Anna Boleyn, provoca schisma
bisericii anglicane[dbvideo=662]

Mai spre zilele noastre, in plin Razboi Rece (1963), ministrul englez John Profumo era nevoit sa demisioneze in urma dezvaluirilor privind relatia cu dansatoarea si topmodelul Christine Keeler,  amanta unui presupus spion KGB.

10 ani mai tarziu, liderul Partidului Liberal englez, Jeremy Thorpe,  disparea de pe scena politica in urma unui scandal de homosexualitate.

In 2002 aparea, tot in presa britanica, o alta bomba. Independent relata despre relatia de amor dintre premierul John Major si parlamentara Edwina Currie, vazuta drept „cea mai fascinanta femeie din generatia sa politica”.

Un alt dosar controversat este cel al presedintelui Israelului, Moshe Katsav,
judecat si condamnat la 7 ani de inchisoare, dupa ce a fost acuzat de zece angajate ca le-a hartuit sexual, iar una a spus ca a fost violata. In urma plangerilor, presedintele a fost nevoit sa-si dea demisia.

Poate cel mai cunoscut sex-gate din istorie i-a avut drept protagonisti pe presedintele american Bill Clinton si stagiara Monica Lewinsky, in varsta de 22 ani, ce au avut  „o relatie nepotrivita” in Camera Ovala de la Casa Alba. Dupa o ancheta parlamentara ce a facut deliciul mass-media, Clinton a fost absolvit de acuzatia de sperjur pentru declaratiile sale false.

Anterior, fostul presedinte John Fitzgerald Kennedy avea o relatie cu celebra actrita Marilyn Monroe. Presa americana relata ca sex-simbolul nu l-ar fi „iertat” nici pe fratele lui JFK, Robert Kennedy, ministul Justitiei.
[img=1730]Democratul Garry Hart si prietena sa[/img]
Un alt politician american care si-a ruinat cariera din cauza „dragostei” a fost [url=http://images.businessweek.com/ss/08/03/0311_sexscandal/source/16.htm]Gary Hart, senatorul nominalizat de democrati[/url] la alegerile prezidentiale din 1988. Dupa aparitia unei fotografii cu o domnisoara, Donna Rice, care statea in poala politicianului, Hart a renuntat la cursa prezidentiala.