- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Calburean are 8 mil. euro blocati in proiecte imobiliare

30 Oct, 14:36 • cristina.mihai
Compania de constructii si foraj la sonda Dafora Medias, controlata de omul de afaceri Gheorghe Calburean, are circa 8 mil. euro blocati in proiecte imobiliare care au fost amanate, ca urmare a situatiei economice actuale, au spus, pentru DailyBusiness.ro, reprezentantii companiei.
Calburean are 8 mil. euro blocati in proiecte imobiliare

Dafora a anuntat, la finalul anului 2007, ca vrea sa demareze 2 proiecte rezidentiale de 20 mil. euro, unul in Medias si unul in Sibiu, iar in 2008 a incheiat un joint-venture cu firma Crown Construction, pentru constructia unui imobil de birouri in Bucuresti.

Proiectul rezidential Venus din Medias urma sa includa 47 de vile cu suprafete cuprinse intre 100 si 200 metri patrati si terenuri aferente cu suprafete intre 400 si 600 metri patrati. La randul sau, proiectul rezidential din Sibiu, denumit Da Vinci, urma sa aiba 88 de case cu suprafete intre 100 si 250 metri patrati si terenuri aferente cuprinse intre 500 si 2.000 mp.

„In momentul de fata, proiectele rezidentiale din Medias si Sibiu sunt in stand-by. Si tinand cont de caderea pietei de constructii, aceste proiecte nu mai pot fi fezabile pe viitor (cel putin 1-2 ani)”, au spus reprezentantii Dafora, adaugand ca „proiectul derulat in colaborare cu Crown Construction este suspendat datorita scaderii cererii pentru office”.

Pana in prezent, in aceste proiecte, Dafora Medias a investit circa 8 mil. euro, bani care sunt blocati, avand in vedere lipsa cererii de pe piata.

„In conditiile actuale, piata imobiliara nu mai este atragatoare, nu numai pentru compania noastra, dar nici pentru alte firme implicate in acest sector. Ne-am orientat insa pe o alta nisa si anume aceea a reabilitarii retelelor de apa si canalizare, proiecte care beneficiaza de fonduri europene”, spun reprezentantii Dafora.