- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

O femeie din Suceava a încercat să obțină pensionarea cu o adeverință falsă. Ce s-a întâmplat cu suceveanca

17 May, 15:44 • Cornel Ghimeșan
O femeie din Suceava care nu a muncit niciodată a falsificat documente pentru a primi pensie. O româncă din Suceava a încercat să obțină pensionarea pentru limita de vârstă cu o adeverință falsă, din care reieșea că a muncit 3 ani ca muncitor necalificat. Din nefericire pentru ea, funcționarii casei de pensii au descoperit adevărul. Mai jos ai toate detaliile.
O femeie din Suceava a încercat să obțină pensionarea cu o adeverință falsă. Ce s-a întâmplat cu suceveanca

O româncă din Suceava a încercat să obțină pensionarea pentru limita de vârstă cu o adeverință falsă, din care reieșea că a muncit 3 ani ca muncitor necalificat. Din nefericire pentru ea, funcționarii casei de pensii au descoperit adevărul. Mai jos ai toate detaliile.

Te-ar putea interesa și O femeie din Suceava a comandat telefon și a primit o bucată de lemn. Cum și-a luat această femeie țeapă?

O femeie a ajuns pe mâna poliției, după ce a încercat să obțină pensionarea pentru limită de vârstă cu o adeverință falsă, din care reieșea faptul că a muncit 13 ani ca muncitor necalificat.

Funcționarii casei de pensii au descoperit, însă, inițiativa femeii de a frauda organele competente, motiv pentru care au alertat autoritățile.

Cu alte cuvinte, femeia din Suceava a falsificat documentele și le-a prezentat funcționarilor respecitivi.

Judecătoria Suceava a condamnat-o în 15 mai la 10 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru doi ani pentru tentativă la înșelăciune și uz de fals. Femeia în vârstă de 64 de ani a absolvit zece clase și a fost casnică toată viață, însă a încercat să obțină pensie pentru limită de vârstă.

Totuși, decizia instanței nu este definitivă.

La data de 16 mai 2022, suceveanca s-a prezentat la Casa Județeană de Pensii Suceava și a depus cu seninătate o adeverință, din care reieșea că a muncit 13 ani ca muncitor necalificat la o firmă din Suceava, în perioada 01.05.1987 – 01.12.2000.

Evident, funcționarii casei de pensii au făcut verificări și au descoperit că femeia nu lucrase nici măcar o zi la societatea respectivă, motiv pentru care cererea i-a fost respinsă, apoi aceștia au sunat la Poliție, potrivit B1TV.

„Cunoscând caracterul fals al conținutului adeverinței nr. 428 din 21.06.2018, a prezentat-o funcționarilor publici din cadrul Casei Județene de Pensii Suceava.

Urmarea imediată constă în starea de pericol pentru relațiile sociale referitoare la încrederea publică pe care trebuie să o inspire înscrisurile introduse în circuitul civil”, a argumentat Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava trimiterea în judecată a femeii.

Femeia și-a recunoscut fapta

Suceveanca și-a recunoscut fapta și a cerut ca judecata să se facă în baza procedurii simplificate pentru a beneficia de o reducere cu o treime a pedepsei.

„Este necesară o soluție de condamnare a inculpatei, pentru motivele arătate în cadrul analizei situațiilor de fapt și de drept, referitoare la gravitatea infracţiunii, la lezarea obiectului juridic protejat de legea penală şi la necesitatea de conştientizare de către inculpată a situaţiei reprobabile în care s-a plasat prin propria conduită.

Raportat la aceste considerente, o soluție de amânare a aplicării pedepsei apare inoportună și insuficientă, chiar dacă inculpata este o persoană în vârstă și integrată în societate”, este concluzia instanței care a instrumentat cazul.

Citește și O femeie a fost înșelată de escroci în numele Băncii Naționale. ”Era să pierd 17.000 de lei”

Femeia a fost obligată și să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pentru o perioadă de 60 de zile.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult