- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Toți românii trebuie să știe asta! Cât costă să renovezi un apartament?! Prețuri extravagante ce sar de 10.000 de euro

02 May, 13:19 • Constantin Cristina
Mulți români cumpără apartamente vechi, pentru că sunt mai ieftine, însă nu se gândesc la renovarea ulterioară a locuinței, care face cât nu-ți imaginezi. Iată prețurile amețitoare din partea meseriașilor.
Toți românii trebuie să știe asta! Cât costă să renovezi un apartament?! Prețuri extravagante ce sar de 10.000 de euro

Când te gândești la renovatul unei locuințe, nu pare atât de greu și costisitor, comparativ cu achiziția unei case noi. Dar având în vedere inflația care nu ține cu buzunarele oamenilor, în ziua de azi, o astfel de „afacere” poate fi destul de costisitoare, a relatat ziare.com.

Citește și: Atenție, români! Vești bune pentru cine vrea să facă modificări la apartamentele în care locuiesc. Ce acte nu vor mai fi necesare

Cât costă să renovezi un apartament?! Prețuri umflate de meseriași

Așadar, mai mulți români au amânat renovatul casei în ultimul an din cauza salariilor mici care nu țin deloc pasul cu scumpirile materialelor și nu numai. Dacă vorbim de manoperă, acolo fiecare meseriaș umflă prețul după cum îi convine.

Noul trend este să întrebi pe un grup de Facebook dedicat problemei care te apasă. Asta a făcut un român care vrea să-și renoveze apartamentul și nu știe cât îl va costa manopera.

„Cât mai costă de renovat complet un ap de 4 camere în București? bloc 1982 și care nu a fost niciodată renovat. Adică aș dori să știu preț pentru demontat uși, gresie, faianță, linoleu, sanitare, totul demontat, să rămână doar pereții, ca apoi să gletuim, parchet, gresie, faianță, uși, sanitare. Poate e cineva care a făcut de curând și are idei de preț, manoperă în principal mă interesează”, a scris acesta pe grupul Idei amenajări.

Mai mulți utilizatori i-au răspuns românului la postare și fiecare și-a expus părere. Sumele menționate în comentarii sunt exorbitante.

„12.000 euro preț fix manoperă.”

„La cât costă o renovare completă acum, iei o mare țeapă cumpărând un apartament vechi ce necesită renovat. Nici ca investiție nu mai merită. Se vor duce în cap apartamentele vechi. Dai 70k pe 2 camere, 30k renovare totală. Iese 100k în bloc vechi, plin de gândaci, lift explodat toate țevile praf.”

„Nu știu pentru 4 camere, în București, că îmi e frică să înmulțesc, dar în Botoșani m-a ajuns un apartament de aprox 55 mp aproape 25 mii euro; renovat COMPLET- au rămas doar zidurile vechi; materialele de construcție sunt foarte scumpe, calculați-vă bine bugetul înainte să va apucați!”

renovare apartament
renovare apartament

„oi în România aveți prețuri mai mari ca în Italia, măcar aici ai și factură la banii ăștia.”

„M-a costat 15.000 la 2 camere și doar mâna de lucru fără materiale.”

„25 mii eur din care 10 manoperă a costat cu 6 luni în urmă. Gresie și faianță preț mediu. În plus livrările și molozul, 300 gresie, 300 uși+250 montat de ușa, moloz aprox 2000lei + neprevăzute încă 1000 lei. Pune 27-28 mii cap coadă. Manoperă o să găsești între 5000 eur și 20000. Toți o apă și-un pământ. Cei buni sunt plecați de mult din țară.”

„Ap cu 4 cam, 100 mp, renovat în 2020, materialele au costat cam 10.000 euro. Totul schimbat: uși, gresie, faianță, geamuri cu 3 foi de sticlă, instalație electrică, sanitară, parchet, var alb simplu.”

„40000 € de la zero până te muți în el. Plus/minus 10%.”

„Trei camere, 2 băi, 2 balcoane, suprafață totală 75 m = 10 mii euro doar manoperă incluzând:- instalație sanitară- instalație electrică (anulat cea veche)- turnat șapă autonivelantă- gresie, parchet faianță și decopertat tot inclusiv mobilă. Aruncat toată mobila! Moloz până acum 50 milioane. Cumpărat tot ce ține de instalație electrică fără corpuri de iluminat 150 milioane incluzând și 70 de saci de sapă. Și încă plus, plus, plus, plus….am făcut o socoteală, în jur de 50 de mii de euro la gata cu tot cu mobilă și restul. Și până în toamnă sar și mai mult prețurile.”

„La prețurile vehiculate aici, domnii respectivi ar trebui să ofere factură și garanție pentru lucrări. Plus că sunt bani nefiscalizați. Decât să dai atâția bani, mai bine investești într-un imobil. Nu e prost cine cere, e prost cel care dă.”

Alte articole: Imagini de neratat! Cu cât se vinde o vilă din „Jazz Age-ul” bucureștean, situată în centrul Capitalei