- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Trucurile la care poți apela în caz că îngheață geamurile de la mașină. Sunt foarte simple și eficiente

14 Jan, 22:15 • Cornel Ghimeșan
Avem parte de unele dintre cele mai călduroase sărbători de iarnă din istorie, iar acum temperaturile au scăzut drastic. Frigul afectează o mulțime o lucruri, inclusiv autoturismele.
Trucurile la care poți apela în caz că îngheață geamurile de la mașină. Sunt foarte simple și eficiente

Trucurile la care poți apela în caz că îngheață geamurile de la mașină. Nu mulți pot fi prieteni cu vremea rece fiindcă poate avea efecte negative asupra organismului nostru. În plus, poate afecta și alte lucruri, cum ar fi geamurile de la mașini. Când temperaturile sunt cu minus geamurile îngheață și e important să știi câteva trucuri ca să le dezgheți și să poți proteja sticla.

Ce să faci dacă ți-a înghețat geamul de la mașină

E, probabil, unul dintre cele mai neplăcute momente atunci când îți îngheață geamul de la mașină. Ca să îl dezgheți pentru a nu pune în pericol parbrizul poți ține cont de o serie de pași. În primul rând, pornește motorul, iar apoi setează aerul condiționat la cea mai mare temperatură și treci pe modul ce vizează parbrizul și geamul din spate.

Citește și Produs utilizat de sute de mii de români, scos de urgență de la vânzare. Ikea: „Risc de arsuri şi electrocutare”

Primul pas e să apelezi la folosirea apei calde pentru topirea gheții. Un contact direct al acesteia cu parbrizul ar putea duce la spargerea lui, așa că cel mai bine e să folosești un recipient, cum ar fi o pungă de alimente pe care să o ții deasupra parbrizului.

În plus, poți să cumperi un spray degivrant pe care-l găsești în orice supermarket. Poți, de asemenea, să prepari propria soluția chiar la tine acasă. Toarnă o cană de sare în două căni de apă caldă, apoi pune amestecul într-o sticlă cu pulverizator. Spray-ul poate fi folosit pe părțile înghețate ale mașinii. De asemenea, saramura de murături, bogată în sare și oțet, poate să ajute. Și alcoolul poate fi de ajutor, poți amesteca două părți de alcool izopropilic pentru frecare cu o parte de apă și să-l torni peste părțile înghețate.

Soluții dacă pleci cu mașina la drum lung pe timp de iarnă

Medicul Tudor Ciuhodaru a venit cu o serie de sfaturi esențiale, care îți pot salva viața dacă pleci cu mașina la drum lung pe timp de iarnă.

„În maşină: Dacă sunteţi sofer şi plecaţi la drum lung:

1. Nu uitaţi să aveți lichide pentru 24 de ore, alimente precum şi medicaţia cronică.

2. Este bine să aveţi în maşină pături sau alte mijloace suplimentare pentru a asigura încălzirea.

3. Şi în aceste cazuri e bine să evitaţi imobilizarea prelungită şi să asigurați măcar o activitate fizică minimală.

4. NU plecaţi la drum fără a umple rezervorul întrucât la un consum mediu orar de 1 litru de benzină/motorină un rezervor plin de 40-50 de litri vă poate asigura încălzirea în maşină pentru cel puţin o zi.

5. NU părăsiţi maşina dacă este viscol şi nu puteți preciza distanţa până la adăpost deoarece vă puteţi rătăci iar hipotermia se instalează mult mai repede în condiţii de vânt şi umezeală.

În spaţii deschise:

1. Alegeţi haine groase, rezistente la umezeală, care să vă asigure protecţia capului, feţei şi a mâinilor pentru a evita pierderile de căldură şi încălţăminte lejeră care să nu împiedice circulaţia la nivelul membrelor.

2. Evitaţi deplasările matinale sau nocturne, când temperaturile sunt extrem de scăzute. Pentru fiecare scădere cu un grad Celsius a temperaturii exterioare riscul de infarct miocardic creşte cu 2%.

3. Evitaţi expunerea prelungită la frig. Alternaţi expunerea cu repausul în spaţii încălzite precum instituţii publice, magazine, staţii de benzină, gări.

4. Evitaţi imobilizarea prelungită. Consumaţi lichide calde.

5. Nu vă deplasaţi singuri noaptea, în zone izolate, mai ales pe viscol sau polei. Există riscul de a vă rătăci sau de a vă accidenta şi de a rămâne izolați în frig.

Reţineţi:

1. Hipotermia e un ucigaş tăcut.

2. Aproape jumătate din cazurile de hipotermie sunt asociate consumului de alcool.

3. NU lăsaţi copiii singuri în maşină”, a scris medicul Ciuhodaru pe Facebook.

Citește și Școala de şoferi gratis pentru români. Cum poți beneficia de programul „Permis pentru viitor” 2024

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult