- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Un cercetător de la Harvard a găsit soluția anti-îmbătrânire: 6 pași simpli pentru tinerețe veșnică

02 Jul, 17:40 • Bocioacă Bianca
David Sinclair, cercetător la Harvard, susține că a găsit soluția anti-îmbătrânire. Chiar dacă are 54 de ani, acesta spune că vârsta sa biologică este cu 10 ani mai mică.
Un cercetător de la Harvard a găsit soluția anti-îmbătrânire: 6 pași simpli pentru tinerețe veșnică

Cercetătorul de la Harvard susține că, deși s-a născut în urmă cu apropae 54 de ani, vârsta lui este, de fapt, cu 10 ani mai mică, potrivit Business Insider.

„Vârsta mea biologică calculată a scăzut în ultimul deceniu sau mai mult, până la un punct în care se preconizează că voi trăi cu cel puțin un deceniu mai mult decât aș fi trăit dacă nu aș fi făcut nimic”, a declarat cercetătorul.

Acesta spune că acest lucru se datorează unei serii de schimbări ale stilului de viață, inclusiv urmarea unei diete bazate pe plante, renunțarea la alcool și respectarea unei rutine matinale stricte care implică pastă de dinți non-toxică, extragerea uleiului de nucă de cocos și postul intermitent.

În timp ce „vârsta biologică” este un concept neclar, unii oameni de știință și avocați ai sănătății susțin că aceasta poate fi diferită de vârsta cronologică sau de numărul de ani pe care o persoană i-a trăit.

Citește și: Specialiștii de la Harvard văd economia României cu ochi buni: Este a 19-a cea mai complexă şi sofisticată economie a lumii şi va creşte în medie cu 2,9% până în 2030

Confor Institutului Național pentru Îmbătrânire, „vârsta noastră biologică înseamnă adevărata vârstă pe care celulele, țesuturile și sistemele noastre de organe par să o aibă, pe baza biochimiei”.

Rutina anti-îmbătrânire a cercetărorului de la Harvard

1. Ulei de cocos„Încep prin a-mi clăti gura cu ulei de nucă de cocos care îmi îmbunătățește microbiomul bucal”, 

spune cercetătorul Harvard.

Folosirea uleiului își are originea ca un remediu popular indian, potrivit Medical News Today, și constă în procesul de învârtire a uleiului în gură timp de până la 20 de minute.

Uleiul elimină bacteriile de pe gingii, taie placa bacteriană și elimină toxinele. Cu toate acestea, lipsesc cercetările științifice la scară largă care să susțină aceste afirmații, iar Asociația Dentară Americană nu o recomandă.

2. Apă caldă cu lămâie

„Și apoi beau apă caldă cu lămâie”. Consumul de apă caldă cu lămâie este lăudat în mod regulat ca fiind un obicei sănătos, unele persoane susținând că le îmbunătățește tenul și reduce balonarea sau că „detoxifică” organismul.

3. Pastă de dinți non-toxică

„Mă spăl pe dinți cu o pastă de dinți nontoxică”. 

Pastele de dinți „non-toxice” sau naturale sunt fabricate cu ingrediente naturale și nu conțin îndulcitori artificiali, coloranți, substanțe chimice și fluor, potrivit Health.

În timp ce fluorul poate cauza probleme atunci când este consumat în cantități mari (mult mai mult decât cel conținut în pasta de dinți), ADA recomandă utilizarea pastei de dinți care conține fluor, deoarece ajută la combaterea cariilor, la întărirea smalțului și la prevenirea cariilor dentare.

Citește și: Sezonul cireșelor. Cu doar 10 RON, îți culegi singur fructele bio și mănânci cât vrei. În ce localitate din România se întâmplă asta

4. Iaurt cu polifenoli

„Apoi mă duc în bucătărie și mănânc un pic de iaurt cu polifenoli. Cel despre care am vorbit mult este resveratrolul. Acum, este vorba doar de câteva guri de iaurt, așa că nu va întrerupe postul și nu este considerat mic dejun în niciun caz. Dar este modul în care îmi iau toți polifenolii și se dizolvă – fac asta de aproximativ 15 ani”, a mai spus el.

Se crede că acest compus, care se găsește și în vinul roșu, are beneficii antiinflamatorii, anticancerigene, pentru sănătatea inimii și a creierului, iar cercetările echipei lui Sinclair au descoperit că resveratrolul poate prelungi durata de viață a unor organisme precum drojdia și viermii.

Cu toate acestea, cercetările sunt împărțite în ceea ce privește eficiența acestuia pentru oameni atunci când este consumat sub formă de pastile.

Sinclair a spus că adesea nu mănâncă până la cină, deoarece încearcă să urmeze postul intermitent. Mâncatul restricționat în timp a fost legat de beneficii pentru sănătate, cum ar fi scăderea tensiunii arteriale și reducerea riscului de diabet, însă consumul chiar și a unei cantități mici de iaurt ar încălca tehnic postul său.

5. Ceai verde matcha

„Apoi beau un ceai verde matcha, care este plin de polifenoli sănătoși, cum ar fi catechinele ECGC – și care previne cancerul – așa că beau cel puțin o cană, poate două”. Există unele cercetări vechi, de exemplu, care sugerează că consumul de ceai verde ar putea fi legat de un risc mai mic de cancer de stomac. Matcha este, de asemenea, bogat în antioxidanți care pot ajuta la reducerea inflamație.

6. Lucrul de la birou în picioare

„Apoi mă duc la birou, dar lucrez în picioare și fac tot posibilul să nu stau jos pe tot parcursul zilei. Beau în permanență apă și ceai cald pe tot parcursul zilei, până la cină”, mai spune cercetătorul de la Harvard.

Statul așezat pentru perioade lungi de timp poate provoca mai multe depuneri de grăsimi în organism și poate crește riscul de boli coronariene, diabet, obezitate și depresie.

Statul în picioare te ajută să arzi mai multe calorii, îmbunătățește metabolismul glucozei și contracțiile musculare pentru a îmbunătăți circulația sângelui și te ajută să reduci riscurile cardiovasculare.

Cu toate acestea, statul în picioare prea mult timp poate crea o compresie generală prea mare a articulațiilor, i-a spus fizioterapeutul Karena Wu lui Glantz, așa că cel mai bine este să întrerupeți statul în picioare cu perioade de ședere.